Meten is weten. De bekende uitdrukking is waarschijnlijk nog wel het meest van toepassing op afvallen. En dan al helemaal voor afvallen met sporten. Van het bijhouden van wat je eet en drinkt tot het noteren van de calorieën en het berekenen van je verbruik: het hoort er allemaal bij als je het serieus neemt. Er zijn echter meer manieren om te meten en daarbij komen we al snel op het onderwerp van de fitnesstracker.
Wat is een fitnesstracker?
Een fitnesstracker is een slim apparaatje dat je helpt bij het bijhouden van je fysieke activiteiten en gezondheid. Ze worden ook wel activitytrackers genoemd. Deze wearable tech is ontworpen om je te helpen bij het behalen van je gezondheids- en fitnessdoelen. Ze kunnen je stress monitoren, bijhouden hoeveel stappen je zet en nog heel veel meer. Deze simpele apparaten draag je als een horloge om de pols en zo kunnen ze allerlei gegevens meten die van belang zijn voor je fysieke conditie.
7 redenen om een fitnesstracker te gebruiken
Er zijn verschillende fitnesstrackers beschikbaar, elk met hun eigen unieke functies en features. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Fitbit, dan zijn ze verkrijgbaar met verschillende opties en uiteenlopende Fitbit bandjes. Maar er zijn een aantal universele voordelen voor het gebruik van zo’n tracker en meer dan genoeg redenen om er één te gebruiken.
1. Je krijgt realtime informatie over je activiteit
Een van de grootste voordelen van een fitnesstracker is dat het je realtime informatie geeft over je activiteiten. Het vertel je hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dit kan je helpen bij het stellen van realistische doelen en het volgen van je vooruitgang.
2. Het monitort je slaapkwaliteit
Veel fitnesstrackers hebben ook functies die je slaapkwaliteit monitoren. Dit kan helpen bij het identificeren van eventuele slaapproblemen en het aanpassen van je slaaproutine om een betere slaapkwaliteit te bereiken. Want, zoals je misschien al weet, slapen is bijzonder belangrijk tijdens afvallen.
3. Je krijgt meldingen
De meeste trackers kunnen worden gekoppeld aan een smartphone of een ander apparaat, waardoor je meldingen kunt ontvangen op de fitnesstracker, zoals inkomende oproepen of berichten. Dit kan je tijdens het sporten helpen bij te blijven als je berichten ontvangt, zelfs als je bezig bent met een work-out.
4. Je kunt realistische doelen stellen
Fitnesstrackers kunnen je helpen bij het stellen van realistische doelen. Optimaliseer je routine met de fitnesstracker op basis van de gegevens die het verzamelt. Dit kan je motiveren om een gezonde levensstijl te krijgen of te behouden.
5. Je kunt je vooruitgang volgen
Hoe gaat het met je voornemen om meer te slapen? Met de fitnesstracker weet je precies hoe je ervoor staat. Wilde je meer stappen zetten en dat controleren? Ook dat kun je makkelijk bekijken in de app.
6. Je kunt je hartslag monitoren
Veel fitnesstrackers hebben ook ingebouwde hartslagmeters, die realtime informatie geven over je hartslag. Wil je in een bepaalde hartslagzone sporten? De fitnesstracker laat je precies zien hoe hoog je hartslag is. Uiteraard kan het meten van de hartslag ook helpen bij het identificeren van eventuele gezondheidsproblemen.
7. Je kunt het dragen als sieraad
Wil je het imago hebben dat je aan je gezondheid werkt? Met een fitnesstracker weet iedereen dat jij serieus bezig bent om gezond te leven. Combineer het met een van de vele bandjes van Yono smartwatchbandjes om de fitnesstracker onderdeel van je outfit te maken. Ga je voor een vegan leder bandje of voor een bandje van gerecyclede vezels?