Wandelen

De beste manier om af te vallen is nog altijd het veranderen van je eetgewoontes en meer bewegen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Als je net als vele andere mensen jarenlang geen beweging hebt gehad dan kan zelf iets simpels zoals wandelen al een goede stap zijn. Wandelen is een goede oefening om af te vallen. Door te wandelen gebruik je veel spieren in je lichaam en het is niet moeilijk om te doen. Het tempo kun je zelf bepalen en naarmate je vaker wandelt kun je dit steeds blijven versnellen.

De huidige situatie waarin veel mensen zich bevinden is een levensstijl waarbij er meer calorieën worden gegeten dan er verbruikt worden. Men eet steeds meer en ongezonder en aan de andere kant wordt er minder verbruikt. Dit is ook de reden waarom het percentage mensen met overgewicht ieder jaar blijft stijgen. Nieuwe technologieën zoals de afstandsbediening, auto’s en computers dragen hier allemaal aan bij. Het leven wordt makkelijker en door zaken als het internet kun je vanuit huis veel regelen zonder ook maar de deur uit te moeten.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Beginnen met wandelen

Als je nooit hebt gesport in de laatste jaren dan wordt het niet van je verwacht dat je binnen een maand een marathon loopt. Begin op je eigen tempo met wandelen. Geduld is een schone zaak. Je kunt iedere avond een stukje gaan wandelen of de auto verder weg van je werk parkeren. Door te beginnen kleine stapjes vooruit maak je een groot verschil. Je laat je lichaam wennen aan de lichaamsbeweging en mogelijk verlies je ook al gewicht door simpelweg te wandelen. Begin eerst met het uitbreiden van de afstand. Als je een goede afstand kunt wandelen kun je eraan denken om de snelheid te verhogen. Een enkelbrace kan ervoor zorgen dat wandelen beter gaat tijdens een blessure. Bijvoorbeeld bij instabiliteit. Dankzij een enkelbrace kan het geregeld toch weer mogelijk worden om te beginnen met wandelen.

Als je zover bent dat je een half uur tot een uur kunt wandelen dan verbrand je al behoorlijk veel calorieën. Hierdoor verbrand je weer meer vetreserves. Door te wandelen krijg je ook meer spiermassa en wordt je metabolisme versneld. Het heeft daarnaast ook veel andere voordelen voor het lichaam. Je hebt door geregeld te wandelen minder kans op hart- en vaatziekten, borstkanker, diabetes en beroertes. Afvallen met wandelen is goed mogelijk maar vergeet niet ook je eetgewoontes aan te passen.

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie