Dansen

Veel mensen denken bij afvallen meteen aan ongewenste lichaamsbeweging zoals hardlopen en fietsen. Dit beeld hoeft helemaal niet zo te zijn omdat je bijvoorbeeld ook calorieën kunt verbranden met dansen. Overgewicht wordt een steeds groter probleem. Daar moet iets aan gedaan worden. Dat kan met afvallen maar dat vind eigenlijk niemand leuk om te doen. Om af te vallen moet er minder gegeten worden of meer lichaamsbeweging. Een combinatie van beide is natuurlijk het beste om af te vallen.

Dansen als lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging betekent niet dat je uren in de sportschool hoeft te zweten. Je kunt ook lekker thuis voor de spiegel of voor de tv gaan dansen. Wandelen, fietsen of zwemmen is ook een goede optie. Bijna iedereen houdt van muziek en veel mensen vinden het ook lekker om te dansen. Als je van dansen houdt dan zie je het ook niet als een verplichte oefening die je moet doen om af te vallen.

Dansen is al decennia lang populair onder veel mensen. Er zijn daarom ook veel televisieshows over dansen. Denk bijvoorbeeld aan Dancing with the Stars. Door dit soort tv programma’s wordt het dansen alleen maar populairder. Er zijn voorbeelden bekend dat de sterren in de dansprogramma’s veel zijn afgevallen tijdens het voorbereiden op de shows. Dit geeft maar aan hoeveel calorieën je kunt verbranden als je geregeld danst.

Dansen is makkelijk, geeft plezier en het is verslavend. Als je plezier hebt in dansen dan is het natuurlijk de beste manier om overbodige kilo’s te laten verdwijnen. Begin met een paar keer per week dansen en je merkt dat je binnen de kortste keren niet meer zonder kunt. Een dag zonder dansen is dan een dag niet geleefd. Je voelt je er energieker door en zodra je vooruitgang ziet in verloren kilo’s krijg je alleen maar meer zin en motivatie om te dansen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel