Zumba

Zumba is een combinatie tussen fitness en dansen. Het is ontwikkeld door de Colombiaanse choreograaf Alberto Perez. Het werd bedacht in de jaren 90 en werd later over de gehele wereld bekend, ook in Nederland. Zumba is net als veel andere groepslessen een programma met oefeningen die uitgevoerd worden op muziek. De muziek van Zumba onderscheid zich van de andere lessen omdat het om Latijnse muziek gaat bij Zumba. Er worden continu nieuwe groepslessen bedacht die de sportscholen vervolgens uittesten. De meeste komen snel en gaan weer snel. Dat is met Zumba niet het geval. Zumba draait nu al vele jaren mee in de top van drukste groepslessen.

De Zumba lessen worden aangeboden door sportscholen verdeeld over Nederland. Bijna iedere sportschool heeft Zumba lessen die gegeven worden door ervaren en gediplomeerde instructeurs. Met behulp van de Zumba dvd’s die je kunt kopen kun je het ook thuis doen. De Zumba trainingen bestaan voornamelijk uit interval routines waarbij langzame en snelle ritmes elkaar opvolgen.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Afvallen met Zumba

Je kunt afvallen met Zumba. Daar wordt het ook voor gebruikt door de meeste mensen. Het belangrijkste van afvallen met Zumba is dat je het geregeld moet doen. Als je Zumba leuk vindt is dat waarschijnlijk geen probleem. Als je het leuk vindt om te doen heb je ook meer motivatie om te gaan sporten en dansen op Zumba. Als je nieuw bent met Zumba dan krijg je veel motivatie omdat je alle dans bewegingen nog moet leren. Door te dansen verbruik je veel calorieën. Toch voelt het voor veel mensen niet als fitness omdat het leuk is en er alleen maar gedanst wordt. Omdat je door dansen ook het lichaam aan het werk zet en energie verbruikt kun je ook goed afvallen met Zumba danslessen.

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie