Snelwandelen

Als je snel wilt afvallen dan moet je op zoek gaan naar een cardio oefening die je leuk vindt en waarbij je veel calorieën kunt verbranden. Dit zorgt ervoor dat je het vet op je lichaam kunt verliezen. Er zijn veel van deze oefeningen die én makkelijk te doen zijn én veel calorieën verbranden. Snelwandelen is zo’n soort oefening.

Wat is snelwandelen?

Snelwandelen is een wandeling op een hoge snelheid. Je moet nog net in staat zijn om een gesprek te voeren. Doordat het tempo hoger ligt dan bij normaal wandelen verbrand je meer calorieën. Je hart gaat sneller kloppen en je voelt dat het lichaam warmer wordt. Als je begint te zweten weet je dat het goed zit. Probeer het 5 tot 7 keer per week te doen in sessies van 30 tot 60 minuten per keer.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Snelwandelen kan je helpen om vetmassa te verliezen. Enerzijds heeft snelwandelen direct een effect doordat je er snel calorieën mee verbrandt. Aan de andere kant verhoogt het ook de stofwisseling. Hierdoor wordt de stofwisseling in rust ook verhoogd, dus wanneer je niet aan het wandelen bent. Het lichaam breekt dan sneller de voeding af voor energie. Hierdoor heb je iedere dag meer calorieën nodig en verbruik je meer. Als het eten verbruikt is voor energie gaat het lichaam over op de opgeslagen vetten.

Voordelen van snelwandelen:

  • Het is gratis
  • Overal te doen
  • Zelf te bepalen hoe vaak
  • Verbruikt snel veel calorieën
  • Verhoogt het metabolisme
  • Verbetert slaap
  • Verbetert het uithoudingsvermogen
  • Verbetert de conditie

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie