BodyPump

BodyPump is een op kracht en cardio gebaseerde workout met een hoge intensiteit. De oefeningen worden uitgevoerd met kleine barbell stangen. Het is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelander Les Mills aan het eind van de vorige eeuw. De hartslag wordt snel verhoogd bij BodyPump door de hoge intensiteit. De oefeningen worden gedaan met weinig gewicht aan de barbell zodat er veel herhalingen gedaan kunnen worden. Per oefening wordt er 70 tot 100 herhalingen gedaan. De oefeningen die gedaan worden zijn de squat, bankdrukken, clean and press, reverse curl, deadrow and press pullover combo.

Het effect van BodyPump
Volgens onafhankelijk onderzoek verbetert Bodypump de conditie, kracht, uithoudingsvermogen en zorgt het ook voor een vet verbrandend effect. Dit effect blijft aanwezig tot vele uren na de workout. Doordat de oefeningen met veel herhalingen en een hoge intensiteit worden gedaan worden er veel calorieën verbruikt. Er zijn verschillende variaties op BodyPump zoals BodyAttack, BodyCombat, BodyBalance, BodyStep, BodyJam en BodyVive. Al deze variaties zijn afgeleid van BodyPump en hebben allen eigen kenmerken.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie