BodyPump

BodyPump is een op kracht en cardio gebaseerde workout met een hoge intensiteit. De oefeningen worden uitgevoerd met kleine barbell stangen. Het is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelander Les Mills aan het eind van de vorige eeuw. De hartslag wordt snel verhoogd bij BodyPump door de hoge intensiteit. De oefeningen worden gedaan met weinig gewicht aan de barbell zodat er veel herhalingen gedaan kunnen worden. Per oefening wordt er 70 tot 100 herhalingen gedaan. De oefeningen die gedaan worden zijn de squat, bankdrukken, clean and press, reverse curl, deadrow and press pullover combo.

Het effect van BodyPump
Volgens onafhankelijk onderzoek verbetert Bodypump de conditie, kracht, uithoudingsvermogen en zorgt het ook voor een vet verbrandend effect. Dit effect blijft aanwezig tot vele uren na de workout. Doordat de oefeningen met veel herhalingen en een hoge intensiteit worden gedaan worden er veel calorieën verbruikt. Er zijn verschillende variaties op BodyPump zoals BodyAttack, BodyCombat, BodyBalance, BodyStep, BodyJam en BodyVive. Al deze variaties zijn afgeleid van BodyPump en hebben allen eigen kenmerken.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link: Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *