Groepslessen

Er zijn verschillende groepslessen te volgen op een sportschool.

Zumba

Zumba is een groepsles gebaseerd op dansen in een Latijnse stijl. Het is een groepsles dat voor veel plezier zorgt en vooral populair is onder vrouwen.

Circuit

Circuittraining is een training waarbij je verschillende oefeningen doet. Cardio en krachttraining oefeningen worden meestal afgewisseld. Het wordt met een tijdslimiet gedaan waarbij je zoveel mogelijk herhalingen moet doen voordat er van oefening gewisseld wordt.

Spinning

Spinning lessen worden op bijna iedere sportschool aangeboden. De training wordt uitgevoerd op spinning fietsen. De instructeur bepaalt het tempo en de intervallen. Het is hetzelfde principe als de RPM™ groepslessen van Les Mills.

Steps

Steppen doe je met een verstelbare step. Het is de originele versie van steppen dat nog gedaan wordt in sportscholen die geen gebruik maken van het Les Mills concept.

Boksen

Boksen is een goede training waarbij cardio en krachttraining wordt gecombineerd. Het wordt meestal met duo’s waarbij je met een andere sporter wordt gematcht.

Groepslessen volgen of alleen sporten?

In een groep sporten is meestal leuker dan alleen. Als je verschillende groepslessen hebt geprobeerd dan weet je ongeveer hoe het is. Je bent dan klaar om een keuze te maken uit de verschillende groepslessen. Het is echter ook mogelijk om alleen te sporten. Iedereen heeft een andere voorkeur. Groepslessen hebben voor- en nadelen.

Voordelen van groepslessen

Het voordeel van groepslessen is dat het goed is voor de sociale interactie. De mensen om je heen doen hun best waardoor je zelf ook meer gemotiveerd wordt. Door de andere mensen in de groepsles push je jezelf verder dan je zelf voor ogen hebt. Dit heeft er vooral mee te maken dat je niet wilt laten zien dat je het niet kunt. Je houdt het daardoor langer vol dan je zelf had gedacht. Het is met groepslessen makkelijker om je grenzen te verleggen. Het is ook goedkoper dan les te krijgen van een personal trainer.

Nadelen van groepslessen

Het nadeel van groepslessen is dat er op een gegeven moment niet meer vooruitgang te boeken is. Je kent alle bewegingen die worden gedaan in de groepsles en deze voer je perfect uit. Het is dan moeilijk om nog gemotiveerd te blijven en elke les tot het uiterste te gaan. Het is ook mogelijk dat de groepslessen te druk worden waardoor er minder aandacht is voor het individueel. Het is daarom moeilijk voor de instructeur om op de techniek te letten van iedere deelnemer. Er zijn ook trainingen waarbij de bewegingen moeilijk te volgen zijn. Deze kunnen demotiverend zijn om te volgen en intimiderend.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link: Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *