CrossFit

CrossFit is de laatste jaren aan een opmars begonnen. Het wordt in steeds meer steden in Nederland aangeboden. Het trainingsprogramma is erop gericht om verschillende aspecten te trainen zoals kracht, flexibiliteit, fitheid, conditie maar ook de behendigheid. De verschillende workouts combineren aerobe en anaerobe training. Deze worden gedaan met compound oefeningen met een hoge intensiteit.

Alhoewel het gedaan wordt door veel gevorderde sporters is het ook voor beginners interessant. De workouts zijn te doen met verschillende gewichten. Dit maakt het voor beginners mogelijk om licht te beginnen en de oefeningen onder de knie te krijgen. De workouts van de dag, ook wel WOD genoemd, zijn erop gericht om het lichaam sterker te maken. Dit wordt gedaan door verschillende oefeningen te combineren.

CrossFit maakt veel gebruik van compound oefeningen. Dit zijn oefeningen waarvoor spieren in het gehele lichaam gebruikt worden. Er worden bijna geen isolatieoefeningen gedaan tijdens CrossFit workouts. Voorbeelden van CrossFit oefeningen zijn de clean and jerk en snatch. Dit is een combinatie van de deadlift, squat, lunge en military press. Al deze vier oefeningen worden tijdens normale krachttraining ook gedaan. De clean and jerk vraagt veel van de beenspieren.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel