Joggen

Eén van de oudste manieren om af te vallen is joggen. Het is ook één van de meest effectieve manieren om vet te verbranden. Het heeft veel voordelen voor het lichaam, niet alleen afvallen. Het houdt je scherp en actief doordat je ieder deel van je lichaam gebruikt. Hierdoor is je gehele lichaam in beweging. Het gevolg is dat je je vitaler en energieker voelt.

Joggen wordt gezien als de eenvoudigste manier om af te vallen. Het verhoogt ook het metabolisme waardoor je lichaam ook in rust meer energie verbruikt. Dit is veel beter dan drastisch het eten te verminderen middels een dieet. Een gezond dieet waarbij je voldoende eet is noodzakelijk bij joggen. Het lichaam heeft de voedingsstoffen nodig. Het verbranden van vet gebeurt dan door het joggen. Het joggen zorgt voor een groter energieverbruik.

Wandelen en snelwandelen

Door te joggen verbeter je het uithoudingsvermogen en de conditie. Je kunt op den duur langer, sneller en verder joggen. Het lichaam went aan de lichamelijke activiteit en past zich erop aan. Als je nog nooit gesport hebt dan kun je beginnen met wandelen, gevolgd door snelwandelen waarna je start met joggen. Zo bouw je het op voor je lichaam waardoor je mogelijk ook blessures voorkomt. Het lichaam leert dan langzaam om te gaan met de lichaamsbewegingen.

Het grote voordeel van joggen is dat je er niet voor naar de sportschool hoeft en verder geen maandelijkse kosten hebt. Het enige dat je nodig hebt zijn goede sportschoenen, een joggingbroek en doorzettingsvermogen. Het begin kan zwaar zijn maar zodra je er aan begonnen bent merk je dat het elke sessie wat beter gaat. Als je gaat joggen om af te vallen dan moet je proberen om het op te bouwen tot 5 tot 7 keer week. Elke sessie duurt een half uur tot een uur.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel