4 redenen waarom je kunt afvallen met yoga

4 redenen waarom je kunt afvallen met yoga

  • 07 mei 1
yoga

Door aan yoga te doen, leer jij hoe jij je lichaam met respect kunt behandelen. Dit leer je onder andere door goed naar je lichaam te luisteren en allerlei oefeningen te doen. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat jij je verdiept in welke voedingsstoffen je het beste kunt nemen. Veel factoren die aan bod komen bij yoga kunnen ervoor zorgen dat je afvalt. Wij geven je 4 redenen waarom je kunt afvallen met yoga.

Yoga verminderd stress en depressie

Als je stress ervaart, dan kan dit tot gevolg hebben dat je vaker last krijgt van eetbuien. Hoe minder stress je ervaart, hoe minder groot de kans wordt op grote eetbuien. De meeste mensen ervaren door het doen van yoga oefeningen veel ontspanning en rust. Door dat je lichaam op deze manier tot rust kan komen, kun je geestelijk ook ontspannen en stress en depressieve gevoelens los laten.

Optimale stimulatie van je schildklier

Als jij je bezig houdt met yoga, dan zorgt dit ervoor dat je schildklier wordt gestimuleerd. Hierdoor zal je stofwisseling en doorbloeding beter verlopen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de verbranding goed op gang komt. Dit zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk veel minder vet opslaat.

Ademhalingsoefeningen voordelig voor vetverbranding

Tijdens de yoga oefeningen zal jij je bezig houden met Pranayama. Dit staat voor ademhalingsoefeningen. Dankzij deze oefeningen kun je meer zuurstof opnemen in je bloed. Hierdoor heb je meer energie om in beweging te blijven en je oefeningen succesvol uit te voeren. Daarnaast zorgen deze ademhalingsoefeningen er ook voor dat je vet kunt verbranden en dat je uithoudingsvermogen steeds beter wordt.

Yoga stimuleert organen

Als je organen optimaal werken, dan zorgt dit ervoor dat er een goede verbranding in je lichaam kan plaatsvinden. Door aan yoga te doen worden de organen in je lichaam in werking gezet. Hierdoor kunnen ze voor een optimale verbranding in je lichaam zorgen.

Als je kiest voor yoga, dan kies je ook voor een gezonder en bewuster leven. Als je start met yoga, dan heb je al gauw in de gaten dat je hiervoor je hele leefstijl moet aanpassen. Kijk op geneesjewijzer.nl voor meer informatie over deze bijzondere leefstijl en hoe je deze kunt toepassen in je eigen leven. Zo kun je binnenkort al starten aan een inspirerende en verantwoorde manier van leven. Door kleine aanpassingen in je leven, zal je in staat zijn om grote resultaten te kunnen boeken.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel