Wat is bokszaktraining? 5 voordelen van bokszaklessen

Wat is bokszaktraining? 5 voordelen van bokszaklessen

  • 03 dec 0
muay thai

Er was eens een jongen die altijd had gedroomd van het worden van een kickbokser. Op een dag besloot hij dat het tijd was om zijn dromen waar te maken. Hij begon met het zoeken naar een sportschool om bokslessen te krijgen. Hij vond een sportschool in de buurt en begon met zijn training.

Hij werd begeleid door een professionele trainer die hem leerde hoe hij de bokszak moest gebruiken. Hij leerde hoe hij verschillende technieken en stoten moest gebruiken om de bokszak en zijn tegenstanders te treffen. Hij leerde ook hoe hij zijn kracht en conditie kon verbeteren door middel van cardiotraining. Na maanden hard trainen voelde hij zijn kracht steeds meer toenemen. Zijn technieken werden beter en hij leerde ook hoe hij zijn reflexen kon verbeteren.

Na een paar jaar van intensieve training had de jongen de vaardigheden die hij nodig had om een professionele kickbokser te worden. Hij was nu klaar om de ring in te stappen om zijn droom te verwezenlijken. Deze man heet Rico Verhoeven, oftewel de King of Kickboxing.

Net zoals iedereen begon Rico Verhoeven niet als een professional. Hij begon als een beginneling. En voor beginners is er één trainingsmethode die steeds populairder begint te worden: bokszaktraining.

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktraining is een vorm van krachttraining die gebaseerd is op kickboksen. Het omvat een reeks oefeningen met en zonder de bokszak, oefeningen gericht op het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. De training wordt gedaan met een gevulde bokszak, die wordt gebruikt om verschillende vechtsporttechnieken te oefenen zoals stoten, trappen, hoeken en meer.

Bokszaktraining is goed voor het versterken van de spieren, verbetering van coördinatie en uithoudingsvermogen, het verminderen van stress en het vergroten van het zelfvertrouwen. Dit zijn alle voordelen van bokszaktraining:

1. Verbetering van kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie

Bokszaktraining is een intensieve, full-body workout die helpt bij het versterken van je spieren door middel van het opbouwen van explosieve kracht. Het verbetert ook je uithoudingsvermogen, coördinatie en balans.

2. Stressverlichting

Sporten is goed om de stress te verminderen. Zo is bokszaktraining ook een zeer effectieve manier om stress te verlichten. Het is een uitlaatklep voor agressie en frustratie, waardoor je een gevoel van mentale rust en verlichting kunt ervaren.

3. Verbetering van cardiovasculaire gezondheid

Bokszaktraining is een intensieve cardiotraining die je hartslag verhoogt en je longcapaciteit vergroot. Het verlaagt ook het risico op hartziekten en vermindert het cholesterolgehalte in het bloed.

4. Gewichtsverlies

Bokszaktraining is een effectieve manier om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen. Het verhoogt je metabolisme, waardoor je meer calorieën verbrandt, zelfs na de training.

5. Verbetering van zelfvertrouwen

Bokszaktraining helpt je zelfvertrouwen te vergroten door het verbeteren van je conditie en vaardigheden. Het geeft je een gevoel van controle en zelfverzekerdheid.

Bokszaktraining wordt inmiddels door de meeste kickboksscholen aangeboden. De lessen worden daarbij opgedeeld tussen kickboksen en bokszaktraining. Sommige sportscholen bieden ook bokszaklessen aan in aanvulling op het programma groepslessen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel