5 cardiotoestellen die perfect zijn voor thuis

5 cardiotoestellen die perfect zijn voor thuis

  • 07 dec 0
loopband

De wereld verandert snel. We zijn drukker dan ooit tevoren, bewegen minder en houden minder tijd over om gezond te leven. Hoe kunnen we dit veranderen? Met deze vraag in gedachten besluiten steeds meer mensen om thuis aan cardio te doen. Cardiotrainingen die thuis worden uitgevoerd zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, met veel mensen die hun gezondheid willen verbeteren op de crosstrainer en andere apparaten. Maar welke cardiotoestellen zijn perfect om thuis te gebruiken?

5 cardiotoestellen voor thuis

Als je van plan bent om een thuissportschool in te richten, dan is het belangrijk om te weten welke cardio-apparaten geschikt zijn voor jouw behoeften. Om jou daarbij te helpen, bespreken we de populairste cardio-apparaten die je kunt gebruiken voor een thuissportschool.

1. Crosstrainer

Als eerste is er de crosstrainer. De crosstrainer combineert stappen met armbewegingen waardoor je meerdere spieren tegelijkertijd gebruikt en traint. Het verhoogt de hartslag en je lichaamstemperatuur waardoor het ideaal is voor cardiotraining. En sommige modellen, zoals de Technogym crosstrainers, beschikken ook nog over een handig touchscreen voor de nodige entertainment.

Crosstrainers worden vaak gebruikt in sportscholen omdat ze relatief veilig en effectief zijn als het gaat om cardiotraining. Maar crosstrainers kunnen dus ook zonder problemen thuis worden gebruikt. Bovendien kun je ook verschillende intensiteitsniveaus instellen, wat ideaal is als je nieuw bent met fitness.

2. Loopband

Loopbanden zijn misschien wel de meest populaire manier van cardiotraining, omdat ze gemakkelijk in gebruik en betaalbaar zijn. En niet onbelangrijk: je hebt geen excuus om níet te sporten als het buiten regent, wat een obstakel kan zijn bij hardlopen.

Loopbanden laten je hardlopen of wandelen in je eigen tempo en met je eigen stijl, terwijl je toch profiteert van alle voordelen van cardiotraining, zoals vetverbranding en conditieverbetering. Als extra opties bieden sommige modellen ingebouwde programma’s die de training gevarieerd kunnen maken, zoals intervaltraining of heuveltraining.

3. Hometrainer

Een hometrainer is een stationair fietsapparaat dat thuis kan worden gebruikt om te sporten. Het maakt het mogelijk om te trainen zonder je huis te verlaten, terwijl het wel de voordelen van fietsen biedt. Voor de meeste thuissporters is de hometrainer een uiterst effectief cardioapparaat waarmee je verschillende intensiteitsniveaus kunt instellen, afhankelijk van je doelen en persoonlijke niveau.

Je kunt ook diverse geïntegreerde fitnessprogramma’s gebruiken om de training te variëren. Omdat het geen impact heeft op je gewrichten, is het daarnaast ook een veilige en effectieve manier om thuis cardio te doen.

4. Roeimachine

Roeimachines geven je de mogelijkheid om low-impact cardiotraining toe te passen. Ze zetten vooral je bovenlichaam aan het werk bij elke roeibeweging die je gemaakt. Roeien combineert spierkracht in arm- en schouderspieren met de kracht uit je rug en benen. Daarmee kun je niet alleen kracht opbouwen om dagelijkse inspanningen makkelijker te voltooien, maar ook verbrand je veel calorieën met roeien. Roeimachines bieden verschillende weerstandsniveaus waarbij beginners stap voor stap hun conditie kunnen verbeteren.

5. Stepmachine

Tot slot zijn er stepmachines, die qua beweging veel lijken op de loopband, maar toch anders zijn. Stepmachines bestaan uit twee op-en-neer bewegende pedalen waardoor je calorieën kunt verbranden en (been)spieren kunt versterken. Een stepmachine is een uitstekend apparaat om thuis cardio op te doen. Het voordeel van het gebruik is dat je de intensiteit van de training kunt aanpassen aan je persoonlijke fitnessniveau.

Het is ook mogelijk om verschillende programma’s in te stellen, waardoor je meer afwisseling hebt in je training. Een ander voordeel is dat de stepmachine relatief goedkoop is en gemakkelijk op te bergen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel