Afvallen met kickboksen: een gevecht tegen de kilo’s

Afvallen met kickboksen: een gevecht tegen de kilo’s

 • 05 apr 0
kickboksen

Ben je op zoek naar een effectieve en intensieve manier om af te vallen? Denk dan aan kickboksen. Kickboksen is niet alleen een fantastische sport om je lichaam te trainen, maar het is ook een geweldige manier om af te vallen.

Afvallen met kickboksen kun je vergelijken met het bewerken van een ruwe diamant. Net zoals een diamant bewerkt moet worden om zijn glans en schoonheid te onthullen, moet je je lichaam trainen en versterken om zijn beste versie te onthullen. Het kickboksen fungeert hierbij als het gereedschap om de ruwe randjes weg te werken en je lichaam te vormen tot een stralend juweel.

Wat is kickboksen precies?

Kickboksen is een vechtsport waarin verschillende technieken worden gebruikt. De belangrijkste technieken zijn trappen, stoten, knieën en ellebogen bij Muay Thai. Bokszaktraining is een belangrijke trainingsmethode om deze technieken te oefenen en te perfectioneren. Door te trainen op een bokszak, kun je je stoten en trappen beter controleren en de techniek eigen maken. Bokszaktraining kan ook helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren en je reflexen te verscherpen.

Een andere trainingsmethode in kickboksen is padstraining. Dit is wanneer je met een partner werkt die pads vasthoudt terwijl jij de stoten en trappen uitvoert. Als jij klaar bent, wissel je van beurt en zo ga je om en om verder. Deze trainingsmethode helpt je om je technieken te verbeteren en te verfijnen, omdat je feedback krijgt van je partner en je je richt op het raken van een bewegend doelwit.

Sparren is een ander aspect van kickboksen, waarbij je werkelijk tegen een andere persoon vecht. Bij sparren in trainingsvorm gaat het echter niet om knock-outs – het gaat om het leren van de technieken in een dynamische situatie. Je leert om je technieken in praktijk te brengen tegen een echte tegenstander. Sparren kan ook helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en je te leren hoe je effectief kunt reageren op verschillende aanvallen.

Het beheersen van deze technieken is belangrijk om blessures te voorkomen in kickboksen en daarom is het ook belangrijk om aan je eigen veiligheid en die van anderen te denken. Het gaat er niet om hoe hard je een ander raakt. Houd respect voor jezelf en anderen tijdens de training en het sparren.

10 voordelen kickboksen

 1. Je verbetert je conditie en uithoudingsvermogen.
 2. Je verbrandt er veel calorieën mee.
 3. Je ontwikkelt kracht en spiermassa in armen, benen, buik en rug.
 4. Je leert zelfverdedigingstechnieken.
 5. Je verbetert je balans en coördinatie.
 6. Je vermindert stress en angst.
 7. Je ontwikkelt discipline en doorzettingsvermogen.
 8. Je leert respect en teamwork.
 9. Je verbetert je mentale kracht en zelfvertrouwen.
 10. Je versterkt je hart, bloedsomloop en longen.

Voordelen van afvallen met kickboksen

Kickboksen is een high-intensity interval training (HIIT) die je lichaam in korte tijd in topvorm brengt. Het is een sport met zowel kracht- als cardio-oefeningen en deze kunnen samen helpen om vet te verbranden en spieren op te bouwen. Het grote voordeel is dat je met kickboksen tot wel 800 calorieën per uur kunt verbranden, waardoor het een goede manier is om af te vallen. Bovendien verhoogt het de stofwisseling en helpt het je om zelfs ná je training nog calorieën te verbranden.

Kickboksen biedt ook mentale voordelen waar je misschien niet snel aan denkt. Het vergt veel concentratie en focus, wat jou kan helpen om stress te verminderen en je beter te voelen over jezelf. Het kan ook een geweldige manier zijn om frustratie te verminderen, bijvoorbeeld na een lange werkdag. Bovendien geeft het je een gevoel van zelfvertrouwen, waardoor je je beter voelt over jezelf.

Beginnen met kickboksen

Als je net begint met kickboksen, is het belangrijk om een goede basis te leggen en de juiste technieken te leren. Begin met lessen bij een ervaren instructeur, eventueel in groepsverband, om de juiste technieken onder de knie te krijgen. Denk dan vooral aan bokszaktraining. Of als je zelf thuis wilt beginnen, zijn er talloze kickbokstrainingen en -programma’s beschikbaar op YouTube die je kunnen helpen om een begin te maken.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, kickboksen biedt veel voordelen. Deze voordelen gelden voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Train regelmatig en je zult merken dat je niet alleen sterker en gezonder wordt, maar ook meer zelfvertrouwen krijgt en beter bestand tegen de dagelijkse struggles. Daar komt nog bij dat afvallen met kickboksen een hele goede manier is om je lichaam in topvorm te brengen. Door middel van de intensieve trainingen, cardio- en krachtoefeningen kan kickboksen helpen om razendsnel calorieën te verbranden.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel