Slim afvallen met deze handige gadgets

Slim afvallen met deze handige gadgets

  • 27 feb 0
tracker

Het wordt steeds gemakkelijker gemaakt om voldoende te bewegen op een dag. Er zijn verschillende slimme gadgets die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt, van een fitness tracker tot Google als je persoonlijke fitness instructeur. Ook is er software waarmee je jouw voeding kunt tracken en is het zelfs mogelijk om de weegschaal te synchroniseren met je andere apparaten. Door deze smart technologie slim in te zetten kun je dus slim afvallen, zonder dat je daarvoor heel veel moeite hoeft te doen.

Afvallen dankzij Google Home, Amazon Alexa of Siri

In een smart home kun jij de centrale aansturingseenheid, in het geval van Google is dat de Google Home maar er zijn ook andere grote merken, verschillende gadgets en apparaten aansturen. Met het systeem kun je van alles in de gaten houden, en dus ook je gezondheid. Stel je eigen doelen in, zoals jouw streefgewicht en het bijbehorende vetpercentage, en jouw apparaten kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat jij je doelen gaat behalen. In de VS kan men zelfs gezondheidsinformatie opvragen via Alexa

Calorieën bijhouden met je smartphone

Een gezonde leefstijl bestaat niet alleen uit voldoende beweging maar ook gezonde voeding. Je kunt bijvoorbeeld de producten die jij eet eerst scannen met je smartphone voordat je de etenswaren invult in een app. Zo kun jij precies inhouden wat je eet en wanneer je eet en zie je in een oogopslag of je voldoende voedzame en gezonde voedingsmiddelen eet.  Hierdoor kun je afvallen zonder hongergevoel. Verantwoorde voeding vormt de basis van een gezonde leefstijl en een gezond en slank lichaam. Hiervoor is de balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten erg belangrijk.

Gezonder leven met een smart watch

Met een smart watch kun je al jouw sport- en fitness prestaties meten. Niet alleen meet het horloge hoeveel je beweegt op een dag en hoeveel calorieën je daarbij verbrand, maar ook kun je verschillende sport modi selecteren. Hierdoor kun je met behulp van de statistieken jouw sportprestaties verbeteren, bijvoorbeeld door te trainen binnen een bepaalde hartslagzone. Ook kun je kiezen voor een eenvoudige fitness tracker om gezonder te leven. Deze geeft inzicht in het aantal stappen dat je per dag zet en geeft vaak een reminder wanneer het tijd is om een blokje om te lopen en in beweging te komen. Mensen die trainen met een activiteitenmeter bewegen wekelijks maar liefst 62 minuten meer dan mensen zonder.

Slimme weegschaal voor meer inzicht

Je kunt verschillende smart apparaten verbinden met je fitness tracker, zoals een smart weegschaal waarop je bij kunt houden hoe je gewicht, BMI, spiermassa en vetpercentage zich over de tijd ontwikkelt. Doordat je niet alleen kijkt naar de resultaten op een bepaald moment maar hier echt een trend in ontdekt motiveert de slimme weegschaal gigantisch om je gezonde leefstijl vol te houden. Het kost nou eenmaal wat tijd voordat je echt resultaten boekt.

Het handige van een smart home systeem, zoals Google Home, Alexa of Siri, is dat deze alle data kan verzamelen in een compleet overzicht. Dit overzicht kun je gewoon openen op je smartphone. Een smart home kan het werk niet voor je doen, maar kan je wel stimuleren om een gewoonte te maken van jouw actieve en gezonde leefstijl.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel