Dit is de perfecte Zumba outfit

Dit is de perfecte Zumba outfit

  • 13 feb 0
zumba

Zumba is een populaire sport. Je kunt tegenwoordig een lesje volgen in de sportschool, op de dansschool of gewoon thuis in je eigen woonkamer. De eerste paar lessen kun je nog wel vooruit met je ‘normale’ sportkleding en schoenen, maar op een gegeven moment blijkt dit toch niet ideaal te zijn.

Een Zumba outfit moet er niet alleen stijlvol uit zien, maar ook comfortabel zitten. We spraken met Maudy Pietersen van AllAboutHer en ze gaf ons deze tips zodat jij weet waar je op moet letten bij het samenstellen van jouw Zumba outfit.

Schoenen met demping

Allereerst is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je schoenen. Tijdens de les ben je aan het dansen, springen, draaien en stappen. Je hebt baat bij schoenen met dikkere zolen, omdat deze voor extra demping zorgen en je voeten ondersteunen. Hierdoor kun je veilig en comfortabel springen. Speciale zumba sneakers zijn zelfs voorzien van draaipunten onder de zool. Hierdoor kun je draaibewegingen soepeler uitvoeren en loop je minder kans op blessures aan je knieën en gewrichten door overbelasting.

Fitness legging

Een strakke fitness legging zit prettig, zorgt ervoor dat je heel vrij kunt bewegen en je hebt de keuze uit heel veel kleuren en prints. Kies voor een hoger model om te voorkomen dat de bovenkant van je sportlegging in je lichaam drukt. Ook zorgt de hoge tailleband ervoor dat jij geen last hebt van een afzakkende legging. Een sportlegging met hoge taille is zowel goed te combineren met enkel een sport bh als met een losvallende top of zwierend sportshirt.

Bijpassende make-up

Het leuke aan Zumba is dat jij jouw creativiteit helemaal kwijt kunt in deze sport en in je outfit. Kies voor bijpassende make-up om perfect voor de dag te komen. Een likje waterproof mascara, een stijlvolle nude oogschaduw en een subtiele lippenstift zorgt ervoor dat jij eruitziet om door een ringetje te halen zonder dat direct opvalt dat jij je best hebt gedaan voor de spiegel. Ook tijdens het sporten mag jij er op je best uitzien!

Ondersteunende sport bh

Een goede sport bh is onmisbaar tijdens het sporten. Een normale bh absorbeert maar 35% van de schokken, een sport bh 75 tot 80 %. Ook zijn sport bh’s gemaakt van een ademende stof waardoor je borsten zo droog mogelijk blijven en zit dit type bh zeer comfortabel door het gebruik van zachte materialen. Met een sport bh die de juiste ondersteuning biedt voorkom je niet alleen nek- en rugpijn, maar ook het verlies van stevigheid van jouw borsten. Je hebt de keuze uit talloze hippe modellen waardoor je de sport bh prachtig kunt laten matchen met jouw outfit. Sommige modellen zijn zelfs multifunctioneel en bijvoorbeeld ook te gebruiken als yoga top of sportieve bikini top.

Ben jij gek op zumba? Dit is een overzicht van andere leuke groepslessen die je in de sportschool kunt volgen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel