Kan ik afvallen met cardiotraining?

Kan ik afvallen met cardiotraining?

  • 25 sep 0

Wil je afvallen zonder te sporten? Dan kan dat! Toch kiest men er vaak voor om afvallen ook met beweging te combineren. Ook wordt er soms gedacht dat uitsluitend cardiotraining voldoende is om gewicht te verliezen. Ondanks dat dit misschien een interessant optie lijkt, is het beter om je vooral op jouw voedingspatroon te focussen als je wilt afvallen. Dit gaat het grote verschil maken wanneer je (veel) gewicht wilt verliezen.

Voeding versus beweging

De meeste specialisten zijn het erover eens, afvallen begint met een aanpassing van jouw voedingspatroon. Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk om gezonder en minder te eten. Kies je voor een cardiotraining en pas je jouw voedingspatroon niet aan? Dan zal er niet zo snel een verandering op de weegschaal te zien zijn.

Het lijkt aantrekkelijk om het bij beweging te laten. Als je meer energie verbrandt dan je eet of drinkt is het namelijk mogelijk om gewicht te verliezen. Toch kunnen hierdoor geen spectaculaire resultaten behaald worden wat betreft het verliezen van gewicht, hiervoor is echt een drastische omslag qua voedingspatroon nodig.

Combinatie van minder en gezonder eten met voldoende beweging

Wil je afvallen? Dan is het beter om een gezond voedingspatroon met voldoende beweging te combineren. Daarmee is het eenvoudiger om resultaat op de weegschaal te bereiken dan wanneer je voor één van de twee kiest. Ook moet je niet vergeten dat met voldoende lichaamsbeweging nog veel meer voordelen worden behaald. Denk bij cardiotraining aan met name:

  • Sterker hart en vaten
  • Energieker gevoel wanneer je af en toe in beweging bent
  • Dieper slapen en gemakkelijker in slaap komen
  • Door middel van cardiotraining verbrandt jouw lijf meer energie en kun je gewicht verliezen
  • Houd er rekening mee dat je jouw lichaam na of voor het sporten niet vult met voeding

Krachttraining voor een beter fysiek

Het verliezen van gewicht is waarschijnlijk niet de reden waarom je begonnen bent met afslanken. Je wilt vooral een dunner en aantrekkelijker lijf en waarschijnlijk wil je jezelf iets fitter voelen en gezonder zijn. Al dit soort doelen zijn prima te combineren met krachttraining, toch betekent krachttraining niet altijd direct dat je gewicht gaat verliezen. Spiermassa is namelijk iets zwaarder dan vet, je kunt er daardoor iets slanker uitzien en tegelijk zwaarder worden.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel