Gewicht verliezen met een fitness schema

Gewicht verliezen met een fitness schema

  • 31 jan 0
buik

Wil je weten hoe je gewicht kunt verliezen met een trainingsschema? In dit artikel laten we zien hoe het creëren van spiermassa een bijdrage levert aan een slanker lijf. Ook laten we zien op welke manier je jouw trainingsschema het best kunt indelen. Ideaal als je nastreeft om gewicht te verliezen.

Vet verbranden

In de basis gaat het bij het verliezen van gewicht om het verbranden van vet. Met name met cardiotraining is het mogelijk om vet te verliezen. Denk aan duursporten als hardlopen, roeien, fietsen en zwemmen. Stuk voor stuk zijn dit activiteiten waarmee veel calorieën te verbranden zijn. Probeer een trainingsschema samen te stellen waarbij de focus niet zozeer op de intensiteit van een training ligt. Met name de duur van een training zal bepalen hoeveel calorieën je kunt verbranden. Daarnaast is de frequentie van invloed op de prestaties die je op het gebied van gewichtsverlies levert. En houd er rekening mee dat ook jouw voedingspatroon op orde moet zijn als je met gewichtsverlies aan de slag gaat. Met alleen een trainingsschema kom je er niet.

Spiermassa creëren

Als je gewicht wilt verliezen, mag niet vergeten worden dat ook het creëren van spiermassa belangrijk is. Door het creëren van spiermassa, forceer je dat vetmassa een kleiner deel van jouw totale lichaamsgewicht is. Ook komt de vorm van jouw lijf iets beter naar voren, jouw lichaam ziet er strakker en compacter uit. Is het gelukt om extra spiermassa te creëren? Dan zal dit nieuwe weefsel energie verbranden. Dat gebeurt continu. Heb je aan krachttraining gedaan? Dan kan het soms tot 72 uur duren voor het lichaam volledig hersteld is. Ook gedurende het herstel zal energie verbrand worden.

Afhankelijk van jouw wensen, is het raadzaam om een training op te bouwen waarmee je de juiste spieren traint. Zo ben je er zeker van dat jouw lichaam de gewenste vorm aanneemt. Gaat het puur om het verliezen van gewicht? Of gaat het om het creeren van extra spiermassa en kracht? Op basis van jouw wensen is het belangrijk om een relevant trainingsschema te maken.

Voeding in relatie tot trainingsschema

Bij krachttraining en duursporten wordt de relatie tussen voeding en het trainingsschema soms vergeten. Echter mag niet uit het oog worden verloren dat de manier waarop je eet, veruit de grootste impact maakt op jouw lichaamsgewicht. Een trainingsschema en voedingspatroon kun je dan ook eigenlijk niet los van elkaar zien. Zeker niet wanneer je nastreeft om gewicht te verliezen is het belangrijk om rekening te houden met zowel voeding als beweging. Ook bij bodybuilding wordt hier rekening mee gehouden. Een bodybuilder kiest voor voeding waarmee spiermassa groeit en zo min mogelijk vet wordt opgeslagen. Iets van deze filosofie kun je meenemen als je gewicht wilt verliezen. Dit helpt je om jouw lijf strakker te krijgen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel