Voordelen van regelmatig sporten of lichaamsbeweging

Voordelen van regelmatig sporten of lichaamsbeweging

  • 30 jan 0

Iedereen wordt tegenwoordig maar dikker en dikker. Dit zorgt voor gezondheidsproblemen bij veel mensen. Om dit tegen te gaan wordt het iedereen aangeraden om meer aan lichaamsbeweging te doen. Je moet proberen om ongeveer 4 tot 5 keer week een half uur lichaamsbeweging te hebben. Dit kan bijvoorbeeld krachttraining zijn maar ook fietsen, wandelen of hardlopen. Het gaat erom dat de oefening niet moeilijk is maar goed te doen voor het lichaam zodat je iets begint te zweten. Als je dit combineert met een gezond dieet dan draagt dit nog verder bij aan een gezond leefpatroon.

Hart en longen

Bij personen met overgewicht heeft het hart veel te lijden. Het hart is een spier net zoals elke andere spier in het lichaam. Door regelmatig lichaamsbeweging te hebben wordt het hart sterker en blijft het langer gezond. De lichaamsbeweging verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Hiernaast heeft de lichaamsbeweging een positief effect op de longen. De longinhoud wordt vergroot door de lichaamsbeweging. Het cardiovasculair systeem ontwikkelt zich ook door de beweging. Het lichaam raakt steeds fitter en gezonder door de beweging.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Verbranding van calorieën

Veel mensen krijgen te maken met overgewicht door een tekort aan lichaamsbeweging. Een slecht dieet is daarnaast de voornaamste oorzaak. Door te sporten of bewegen verbrand je direct calorieën. Als je voldoende beweegt dan kan er een calorietekort ontstaan. Het lichaam verbruikt dan meer dan het binnenkrijgt. Dit is voordelig als je wilt afvallen. De stofwisseling wordt ook versneld door lichaamsbeweging. Dit effect houdt nog lange tijd aan na het bewegen.

Beweging is goed voor je mentale gesteldheid

Als je beweegt dan komen bepaalde hormonen vrij. Iedereen die wel eens lang gesport heeft kent het gevoel van verzadiging na een sessie. Dit gevoel komt voornamelijk door de vrijgekomen hormonen. Deze hormonen heten endorfines. Als je geregeld sport dan voel je je steeds beter in je vel over het algemeen. Het lichaam voelt fitter aan maar ook de contouren worden beter zichtbaar. In de spiegel zie je er beter uit en ook anderen kunnen het aan je zien dat je goed in je vel zit. Lichaamsbeweging kan stress naar de achtergrond drukken.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel