Fit worden voor het komende voetbalseizoen: het stappenplan

Fit worden voor het komende voetbalseizoen: het stappenplan

  • 24 jun 0
voetbal

Gesloopt stond ‘ie voor de camera: de Duitse linksback Chris Löwe. Nu zal die naam niet iedereen wat zeggen, want Löwe komt uit op het tweede niveau in Duitsland, maar zou viraal gaan om een wel heel bijzondere reden: zijn 7 wedstrijden in 19 dagen tijd. Want nu we na zoveel maanden onderbreking eindelijk weer live voetbal kunnen kijken, moet er ook ineens in recordtempo worden gevoetbald.

Je kunt je dus wel voorstellen dat je je als voetballer maar beter zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de hervatting van de competitie, want voor je het weet struin ook jij uitgeput over het veld heen. Reden voor ons om je een aantal tips te geven om weer fit te worden.

Stappenplan: 5 stappen naar het oude niveau

Veel voetballers zullen zelfstandig moeten trainen en een beetje voetbalclub heeft je waarschijnlijk al trainingsschema’s aangeboden. Zo niet: volg dan dit stappenplan:

1. Lopen

Voor sporten waarin er veel gelopen moet worden, is het aan te raden om minstens twee weken voor de aanvang van het nieuwe seizoen te beginnen met het opbouwen van het loopvermogen. Dat doe je door 2 tot 3 keer per week gedurende 30 tot 60 minuten te joggen. Zorg daarbij voor een goede balans tussen duurlopen en intervallopen. Bouw dit op door te joggen aan het strand of in bossen waar kleine hoogteverschillen zijn.

2. Rompstabiliteit

Om fysieke blessures te voorkomen, moet je werken aan je romp. De buik, rug en billen vormen onderdeel van het centrum van je lichaam en moeten in evenwicht zijn om abrupte bewegingen goed op te vangen. Een sterke romp voorkomt overbelasting en zelfs blessures.

3. Personal trainers

Schakel de hulp in van een personal trainer als je er moeite mee hebt om jezelf te motiveren of er vanuit de club niet goed genoeg wordt gestuurd. Deze trainer zal je voorzien van trainingsschema’s, voedingsschema’s en andere praktische tips. Regelmaat is cruciaal.

4. Let op je voeding

Net zo belangrijk als lichamelijke beweging is aandacht voor de voeding. Door genoeg te bewegen val je af met sport maar stap 1 is om ook op je voeding te letten. Eet beheerst en gezond.

5. En het alcoholgebruik

Nu de zomer eraan komt en we weer het terras op mogen is een glaasje alcohol natuurlijk wel dik verdiend. Toch doe je er goed aan om het alcoholgebruik zoveel mogelijk te beperken. Wij wensen je een goede voorbereiding, maar let op: rust roest!


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel