Aerobe training

Aerobe training is een activiteit die lang wordt volgehouden. Dit wordt gedaan op een intensiteit van 50 tot 80 procent van de maximale hartslag. Dit verhoogt de hartslag en de ademhaling. De activiteit wordt minimaal 20 minuten gedaan en de hartslag moet een bepaalde waarde bereiken. Van tevoren wordt een waarde vastgesteld als je maximale hartslag.

Maximale hartslag

De maximale hartslag wordt berekend door je leeftijd van 220 af te trekken. Als je bijvoorbeeld 40 jaar bent dan is je maximale hartslag 180. De target hartslag kun je vervolgens uitrekenen aan de hand hiervan. Dit doe je door de maximale hartslag van 180 te vermenigvuldigen met 50 procent voor de onderkant van de hartslag range. 180 x 0.5 = 90. De bovenkant van de hartslag range is 180 x 0.8 =144. Dit betekent dat voor aerobe training je hartslag tussen 90 en 144 slagen per minuut hoort te zitten.

Bij deze hartslag is het lichaam in staat om voldoende zuurstof te leven voor het maken van energie. Voorbeelden van aerobe training zijn zwemmen, fietsen, hardlopen en snelwandelen. Met een hartslagmeter kun je je hartslag bijhouden. Om goede resultaten te behalen met aerobe training wordt het aanbevolen om minimaal 3 keer per week te trainen. Een sessie duurt minimaal 20 minuten op 60 tot 80 procent van de maximale hartslag. Dit is de goede hartslag range om bijvoorbeeld vet te verbranden. Je kunt het opbouwen door vaker te trainen maar je kunt ook de duur van de sessies uitbreiden.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel