Aerobe training

Aerobe training is een activiteit die lang wordt volgehouden. Dit wordt gedaan op een intensiteit van 50 tot 80 procent van de maximale hartslag. Dit verhoogt de hartslag en de ademhaling. De activiteit wordt minimaal 20 minuten gedaan en de hartslag moet een bepaalde waarde bereiken. Van tevoren wordt een waarde vastgesteld als je maximale hartslag.

Maximale hartslag

De maximale hartslag wordt berekend door je leeftijd van 220 af te trekken. Als je bijvoorbeeld 40 jaar bent dan is je maximale hartslag 180. De target hartslag kun je vervolgens uitrekenen aan de hand hiervan. Dit doe je door de maximale hartslag van 180 te vermenigvuldigen met 50 procent voor de onderkant van de hartslag range. 180 x 0.5 = 90. De bovenkant van de hartslag range is 180 x 0.8 =144. Dit betekent dat voor aerobe training je hartslag tussen 90 en 144 slagen per minuut hoort te zitten.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Bij deze hartslag is het lichaam in staat om voldoende zuurstof te leven voor het maken van energie. Voorbeelden van aerobe training zijn zwemmen, fietsen, hardlopen en snelwandelen. Met een hartslagmeter kun je je hartslag bijhouden. Om goede resultaten te behalen met aerobe training wordt het aanbevolen om minimaal 3 keer per week te trainen. Een sessie duurt minimaal 20 minuten op 60 tot 80 procent van de maximale hartslag. Dit is de goede hartslag range om bijvoorbeeld vet te verbranden. Je kunt het opbouwen door vaker te trainen maar je kunt ook de duur van de sessies uitbreiden.

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie