Blessure? Zo weet je of fysiotherapie wordt vergoed

Blessure? Zo weet je of fysiotherapie wordt vergoed

  • 14 sep 0
blessure

Een gedwongen onderbreking van je training is frustrerend. Vanwege een blessure kun je dagen, weken of zelfs maanden buitenspel worden gezet. En daardoor kan het lijken alsof alle vooruitgang voor niets is geweest.

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk weer beginnen. Je probeert door de pijn heen te sporten, test wat je wel en niet kunt en maakt de fout die alle fanatieke sporters maken: je geeft je lichaam niet de tijd om volledig te genezen van de blessure. Was je nu maar direct naar de fysiotherapeut gegaan. Maar wordt dat ook vergoed?

Fysiotherapie in basispakket

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van de zorgverzekering. Het gaat dan met name om fysiotherapie voor jongeren tot 18 jaar en bij chronische aandoeningen. Handig om te weten: wanneer de behandeling bij een fysio- of oefentherapeut wordt vergoed uit het basispakket, dan valt het onder je eigen risico.

Als je nog geen 18 jaar bent, krijg je de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je niet alle fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, vanaf de 21e behandeling wordt het vergoed uit het basispakket.

In het geval van een sportblessure gaat het zelden om een chronische aandoening. Fysiotherapie valt daardoor niet onder het basispakket, maar onder de aanvullende verzekering. Als je geen aanvullende verzekering hebt, dan wordt de behandeling van je klachten niet vergoed door de verzekeraar. Met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie wel – en dat valt niet onder je eigen risico. Maar niet alles komt voor vergoeding in aanmerking.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Met een aanvullende dekking voor fysiotherapie kun je hulp krijgen bij het herstel van blessures. Het is een van de meest gekozen aanvullende pakketten voor een zorgverzekering. Een fysiotherapeut is erop gericht om de klachten te behandelen, zodat je weer pijnvrij kunt sporten op je eigen niveau. Maar hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar.

Heb je geregeld een sportblessure waarvoor een behandeling nodig is? Dan kan het verstandig zijn om je zorgverzekering af te stemmen op je behoeften. Hoeveel behandelingen verwacht je volgend jaar? Welke verzekeraar biedt een aanvullend fysiopakket met dit aantal behandelingen? Met een zorgvergelijker kom je achter het antwoord. Aangezien de zorgverzekeraars verschillende aanvullende pakketten aanbieden, kan het lonen om de premies en voorwaarden te vergelijken.

De fysio kan helpen

Blessures kunnen je sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Of je nu een beginnende blessure hebt of een sportblessure met terugkerende klachten: de fysiotherapeut kan helpen. Voel je ‘iets’ in je knie tijdens het hardlopen? Of heb je om de maand schouderpijn na het bankdrukken? Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van sporten en bewegen. Wacht dus niet tot het probleem verergert, maar vraag vroegtijdig om advies. Want blessures hoeven niet te genezen als je ze voorkomt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel