5 dingen die je moet weten over groene thee voor afvallen

5 dingen die je moet weten over groene thee voor afvallen

  • 03 okt 0
groene thee

Als je zoals de meeste mensen bent, dan zou je wel een paar kilo lichter willen zijn. Helaas is er geen magische pil die je op wonderbaarlijke wijze kan helpen om die kilo’s te verliezen. Afvallen, in welke gezonde vorm dan ook, vereist daarentegen een zorgvuldige combinatie van beweging en voedsel. Daar komt nog bij dat andere – soms externe – factoren een rol kunnen spelen.

De waarheid is dat al die verschillende factoren afvallen ingewikkeld maken. Het is geen simpele berekening. En als er iets van een formule zou zijn waarmee je kon afvallen, dan zou de formule niet voor iedereen werken. Dat komt omdat afvallen persoonlijk is. Hoeveel je mag eten en wat je mag eten is voor iedereen anders. Maar iedereen die het is gelukt om af te vallen, zal hetzelfde zeggen: het gaat niet alleen om hoeveel je eet, maar ook wát je eet.

In de zoektocht naar wondermiddelen voor afvallen zijn wetenschappers gestuit op een drankje dat bijna iedereen drinkt. Na water wordt dit het meest gedronken en mensen drinken het steeds meer. We hebben het over thee. En als het om afvallen gaat, dan gaat de aandacht al snel uit naar de kleurrijke variant: groene thee.

5 dingen die je moet weten over groene thee

Mensen hebben eeuwenlang de gezondheidsvoordelen van groene thee geprezen. En onderzoeken suggereren dat deze mensen het al die tijd bij het rechte eind hebben gehad. Groene thee wordt nu ook wel gezien als een van de gezondste dranken ter wereld.

1. Het bevat antioxidanten

Groene thee zit vol met antioxidanten die veel gezondheidsvoordelen hebben, waaronder:

  • verbeterde hersenfunctie
  • vetverlies
  • bescherming tegen kanker
  • lager risico op hartaandoeningen

2. Het is stimulerend

Het belangrijkste actieve ingrediënt is cafeïne, het middel dat we allemaal kennen. Het bevat niet zoveel cafeïne als koffie, maar genoeg om een stimulerende reactie in het lichaam te produceren.

3. Het verhoogt de vetverbranding

Als naar de ingrediëntenlijst van een willekeurig vetverbrandingssupplement zou kijken, dan is de kans groot dat groene thee – of een extract ervan – erop staat. Volgens onderzoek kan groene thee de vetverbranding namelijk verhogen, net als de stofwisseling in het algemeen.

4. Het kan diabetes type 2 helpen voorkomen

Het aantal mensen met diabetes type 2 neemt sterk toe. Al deze mensen hebben een verhoogde bloedsuikerspiegel, wat kan worden veroorzaakt door insulineresistentie of het onvermogen om insuline aan te maken. Studies suggereren dat groene thee de insulinegevoeligheid kan verbeteren en de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

5. Het kan hart- en vaatziekten bestrijden

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. Onderzoeken tonen aan dat groene thee een aantal van de risicofactoren voor deze ziekten kan verbeteren, waaronder het verbeteren van de totale cholesterol en het verminderen van de slechte cholesterol.

Over het algemeen is iedereen het erover eens dat groene thee een aantal gezondheidsvoordelen kan hebben. Voor afvallen én voor je gezondheid. Als je groene thee drinkt omdat je het lekker vindt, weet dan dat je er niet mee hoeft te stoppen als je wilt afvallen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel