De beste cardio apparaten in de sportschool

De beste cardio apparaten in de sportschool

  • 25 jul 0

Je loopt de sportschool in en vraagt je af welk apparaat je moet kiezen? Als afvallen met sporten je doel is dan wil je zoveel mogelijk calorieën verbranden. Dit wil je met een cardio-apparaat maar welk apparaat verbruikt nu het meest? Dat is de vraag die bij veel mensen opduikt als ze erover nadenken welk apparaat ze deze keer moeten gebruiken. Afwisseling is leuk maar met welke machine val je het snelst af? Om je op weg te helpen hebben we de machines geselecteerd waarop je de meeste calorieën verbruikt. Dit zijn de beste cardiomachines die je in een sportschool vindt.

Hometrainer

500 tot 1000 calorieën per uur
Fietsen op de hometrainer is makkelijk. Iedereen in Nederland heeft al vroeg leren fietsen. Je hoeft niet eens uit te kijken voor het verkeer. Probeer meer dan 85 rotaties per minuut te halen voor beste resultaat. Als je makkelijk dit aantal kunt behalen dan verhoog je de weerstand zodat het fietsen zwaarder wordt.

Loopband

600 tot 1200 calorieën per uur
Hardlopen is goed voor je en heeft het potentieel om veel vet te verbranden. Door te hardlopen op de loopband kun je snel veel calorieën verbranden. Als hardlopen nog wat te zwaar voor je is dan kun je beginnen met wandelen en de snelheid langzaam verhogen tot je aan het joggen bent. Mocht je beginnen met wandelen dan is het goed om te weten dat wandelen met een helling meer calorieën verbruikt.

Crosstrainer

600 tot 800 calorieën per uur
De crosstrainer werd eerder bijna alleen maar door vrouwen gedaan maar tegenwoordig zie je het steeds meer mannen doen. Dat heeft een reden. Op de crosstrainer kun je snel veel calorieën verbranden. Om ervoor te zorgen dat je maximaal presteert is het belangrijk dat je de weerstand verhoogt zodat je meer verbruikt.

Roeimachine

700 tot 1100 calorieën per uur
Veel sporters roeien als warm-up maar je kunt het ook gebruiken als cardio oefening tijdens het afvallen. Het is een vermoeiende oefening, vooral als je het op een hoog tempo doet. Als je het niet moeilijk hebt dan doe je het te langzaam. Let op dat je houding goed is zodat je niet je rug blesseert.

Stair Climber

800 tot 1400 calorieën per uur
Als je een slechte conditie hebt en de lift doet het niet dan kan het aardig zwaar voor je zijn om de vierde verdieping te bereiken. De stair climber werkt op dezelfde manier. Je loopt in feite een trap op die nooit eindigt. Door de roterende band in de machine komt er geen eind aan de trap. Zoals je je kunt voorstellen is het een erg zware oefening die enorm veel calorieën verbruikt.

Dit overzicht met de beste cardio apparaten in de sportschool geeft je een goed beeld van het aantal calorieën dat je met elk apparaat kunt verbruiken. Dit wijkt waarschijnlijk af van wat je op de apparaten leest bij sportscholen zoals deze. De fabrikanten willen nogal eens overdrijven zodat de machine effectiever lijkt dan wat het in werkelijkheid is. Ook kun je cheaten door de oefening makkelijker te maken. Je verbruikt dan minder calorieën dan wat we in het overzicht tonen. Als je je echter aan de gebruikelijke uitvoering houdt dan ben je goed op weg om zoveel mogelijk calorieën te verbranden.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel