Hoe een afvalmaatje kan helpen bij afvallen

Hoe een afvalmaatje kan helpen bij afvallen

  • 23 jun 0
runners

Gewicht verliezen gaat sneller en effectiever als je het samen doet met een vriend of vriendin. Het is bewezen door onderzoek. Door de ervaring met elkaar te delen wordt het afvallen makkelijker. Je kunt praten over alles wat niet goed gaat en wat moeilijk is voor je. De problemen die je gaandeweg tegenkomt kun je bespreken en zo kun je advies krijgen van de ander over hoe je iets moet aanpakken. Afvallen is voor iedereen moeilijk, maar door de hulp van anderen is het makkelijker.

De ondersteuning van een ander – die precies hetzelfde meemaakt als jij – kan daarbij goed helpen. Het helpt je om meer te bereiken dan alleen mogelijk is. Je geeft het ook veel minder snel op als je het niet alleen doet. Samen kun je elkaar op het goede pad houden en samen de doelen bereiken, ook al zijn de doelen misschien niet helemaal hetzelfde.

Gezonde personen om je heen

Uit onderzoek blijkt dat mensen meer succes hebben met afvallen als ze omringd worden door mensen met gezonde gewoontes. Je omgeving is hierdoor belangrijk als je gewicht wilt verliezen. De makkelijkste manier om gezonder te leven? Door relaties te hebben met gezonde en vitale mensen die gezond leven. Ze geven je het voorbeeld en maken het makkelijker om de verleiding van een ongezonde levensstijl te weerstaan.

Als je ziet hoe fit anderen zijn en hoe gezond zij leven, krijg je meer motivatie om hetzelfde te bereiken. De anderen kunnen als je voorbeeld fungeren zodat je iets hebt om naar op te kijken. Gaan je vrienden elke avond na het avondeten een half uur wandelen? Maak dan de afspraak je meeloopt, ook al moet je daarvoor een wandelstok kopen ter ondersteuning. Weet je niet of een voedingsmiddel wel geschikt is in de fase waarin je zit met afvallen? Vraag een kennis om raad: mensen geven graag advies aan anderen.

‘Vele handen maken licht werk’

Gezelschap met dezelfde doelen is nog een goed voorbeeld om meer succes te hebben in de strijd tegen de kilo’s. Iets samen doen is immers makkelijker dan alleen, want zoals ze zeggen: “Vele handen maken licht werk.” Je kunt de anderen om advies vragen als je het nodig hebt. Iedereen heeft andere ervaringen waardoor het bespreken van je vordering een nieuwe ingeving kan opleveren. Overleg met de andere personen wat de beste manier is om af te vallen en je zult zien dat je er veel voordeel uit haalt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel