4 voordelen van afvallen met een persoonlijk voedingsschema

4 voordelen van afvallen met een persoonlijk voedingsschema

  • 18 aug 0
voeding bakken

De meesten van ons zijn altijd op zoek naar manieren om strakker, gespierder of mooier te worden. Waar we meestal mee beginnen is wat we in ons lichaam stoppen. Dat is het eerste aandachtgebied – met goede reden – waar we onze pijlen op richten. Maar zoals de ervaring leert, loopt dit niet altijd goed af.

Van ketodiëten en sapkuurtjes tot crashdiëten en weight loss challenges: er zijn 1001 manieren om gewicht te verliezen. Het probleem is echter dat al deze manieren zijn gericht op een universeel iemand – een gemiddeld persoon die niet vergelijkbaar is met jou. De dieetboeken zijn immers niet gericht op jou persoonlijk, ze zijn gericht op een algemeen publiek.

Afvallen met een persoonlijk voedingsschema

Ondanks alle brave pogingen om gewicht te verliezen met deze ‘bewezen’ methodes lukt het je daardoor niet om blijvend af te vallen. Ze werken misschien voor anderen, maar niet voor jou. Dat is waarom veel mensen wat anders proberen: een persoonlijk voedingsschema. In plaats van een schema te volgen dat voor een gemiddeld iemand is gemaakt, laat je je leiden door een persoonlijk voedingsschema dat voor jou is gemaakt.

1. Op maat gemaakt voor jou

Een van de belangrijkste voordelen van een voedingsschema op maat is dat het speciaal voor jou is gemaakt. Aangezien iedereen een ander lichaamstype heeft is een one-size-fits-all dieet nooit geschikt voor iedereen. Als gevolg hiervan heb je iets anders nodig dat is afgestemd op je individuele behoeften. Met een persoonlijk voedingsschema wordt er rekening gehouden met je activiteitsniveau, dagelijkse caloriebehoefte en meer.

2. Afgestemd op je wensen

Natuurlijk kan een persoonlijk voedingsschema niet succesvol zijn zonder een geoptimaliseerd plan dat is afgestemd op je wensen. Tijdens het volgen van het voedingsschema word je aangemoedigd om een gezond dieet te volgen waarbij rekening wordt gehouden met je persoonlijke voorkeuren. Het wordt afgestemd op je wensen.

3. Het schema kan meebewegen

Een ander voordeel van een persoonlijk voedingsschema is dat het aangepast kan worden zodra je vooruitgang boekt. Als je begint af te vallen, zal de maker het plan opnieuw beoordelen en aanpassen om het aan je nieuwe behoeften aan te passen. Dit is nodig, want je caloriebehoefte verandert als je lichaamsgewicht afneemt. Met een persoonlijk voedingsschema is het makkelijk om aanpassingen door te voeren om vooruitgang te blijven boeken.

4. Eén-op-één ondersteuning

Aangezien een persoonlijk voedingsschema vaak onderdeel is van een langdurige samenwerking met een begeleider, zoals deze personal trainer Tilburg, krijg je ondersteuning tijdens de looptijd van het schema. Oftewel: je hebt een partner, coach en een cheerleader die je gedurende het hele traject kan begeleiden.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel