Deze sporten zijn goed voor je huid

Deze sporten zijn goed voor je huid

  • 10 nov 0
yoga

Je wist natuurlijk al dat sporten goed voor je is, maar wist je dat sporten ook rimpels tegengaat en ervoor zorgt dat je huid gaat stralen?

Linda van der Kroon schrijft voor de beautykennisbank AllAboutHer.nl en legt ons uit waarom sporten nóg belangrijker is dan we dachten. “Sport is allereerst goed voor je mentale en fysieke welzijn. Doordat lichaamsbeweging je bloedcirculatie stimuleert wordt er meer bloed en dus zuurstof en voedselrijke bloedcellen naar je huid getransporteerd. Hierdoor gaat je huid stralen en ook je haar gaat sneller groeien en mooi glanzen.”

In principe is iedere sport goed voor je, maar er zijn een paar sporten die meer voor je huid doen dan andere. Dit zijn 4 sporten die wonderen doen voor jouw huid.

HITT-training

HITT staat voor High Intensity Interval Training. Het is een intensieve bewegingsvorm waarbij je jezelf flink in het zweet werkt. Je wisselt intensieve oefeningen af met een korte periode van rust of minder intensieve oefeningen. Het zweten zorgt ervoor dat jij overtollige afvalstoffen kwijtraakt en je poriën goed open gaan staan. HITT is vooral populair bij mensen die weinig tijd hebben en zeer effectief willen trainen. Je kunt hiermee namelijk hetzelfde of zelfs een iets groter trainingseffect realiseren in minder tijd wanneer je HITT vergelijkt met andere trainingsvormen.

Zwemmen

Heb jij last van een vette huid? Dan valt het aan te raden om te gaan zwemmen. Het chloor in het water droogt je huid namelijk lichtjes uit. Als je een droge huid hebt valt dit minder aan te raden. Vergeet niet om je huid na het zwemmen te verzorgen met een hydraterende crème en drink genoeg water. Ook als je een vette huid hebt is het belangrijk om deze niet uit te laten drogen. Voor een optimaal effect spring je na het zwemmen nog even in de sauna om flink te zweten.

Pilates en gewichtstrainingen

Gewichtstrainingen zorgen ervoor dat de spieren onder het huidoppervlak versterken, waardoor dit goed kan werken tegen een losse huid of zelfs de eerste rimpels. Pilates is een prettige manier om de spieren te versterken, omdat je tijdens een les de nodige begeleiding krijgt. Als je weinig ervaring hebt met sporten valt het altijd aan te raden om je te laten begeleiden door een trainer. Je kunt namelijk vervelende blessures oplopen als je zonder ervaring aan de slag gaat met krachttraining. Wist je dat krachttraining ook helpt om gewicht te verliezen? Je caloriebehoefte wordt vergroot zodat je niet alleen tijdens de training, maar ook in de dagen daarna energie verbrandt.

Yoga (en dan vooral hot-yoga)

Yoga is een uitstekende manier om op een laagdrempelige manier in beweging te komen. Doordat het cortisol-gehalte daalt, voel jij je niet alleen een stuk relaxter maar gaat je huid er ook een stuk beter uitzien. Er zijn verschillende vormen van yoga. Om extra veel effect te halen uit je yoga-practise raden we je aan om een hot-yoga of Birkram yoga les te boeken. Door de hoge temperaturen zweet je extra, waardoor je huid afvalstoffen afvoert. Daarnaast zetten de bloedvaten meer uit voor een stralende huid.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel