Deze leuke sporten kun je doen als je op reis bent

Deze leuke sporten kun je doen als je op reis bent

  • 29 jul 0
hiken

Ga jij niet op reis om te gaan relaxen, maar ben jij juist op zoek naar spanning, activiteit en adrenaline? Dan kun je een aantal leuke sporten ondernemen wanneer je in het buitenland bent. Zo zorg je er ook voor dat je gedurende de vakantie fit blijft. Hieronder staan een aantal sporten voor de échte actieveling die tijdens de vakantie uitgevoerd kunnen worden.

1. Bergbeklimmen

Ga je naar een bergachtig gebied? Dan kun je bergbeklimmen. Wanneer je gaat bergbeklimmen, probeer je de mooiste bergen van het gebied te ontdekken en te beklimmen. Als je eenmaal de top hebt bereikt, kun je genieten van een geweldig uitzicht over het dal. Houd er wel rekening mee dat bergbeklimmen wordt gezien als een extreme sport.

Mocht je iets overkomen, dan ben je met een standaard reisverzekering niet verzekerd. Om alsnog gedekt te worden bij extreme sporten, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Het is belangrijk om je te verdiepen in een reisverzekering voor extreme sporten, zodat jij met een gerust hart die ene berg kan gaan beklimmen.

2. Duiken

Net als bergbeklimmen is ook duiken een extreme sport. Duiken is een sport waarbij je je voor een moment in een heel andere wereld bevindt: wanneer je op een bestemming bent waar je goed kunt duiken, is dat toch wel echt een aanrader. Als je nog nooit hebt gedoken, kun je met een professional onder begeleiding mee. Eenmaal onder water kun je genieten van al het moois om je heen: dat wordt een ervaring om nooit te vergeten.

3. Hiken

Het buitenland is ook de ideale bestemming om te gaan hiken. Met hiking maak je een wandeling midden in de natuur. Vaak zijn hikes een stuk pittiger dan een ‘gewone’ wandeling. Zo kun je een hike afleggen in de bergen. Zeg maar hallo tegen een ultieme work-out!

4. Skiën

Wil je liever niet te voet de natuur ontdekken, maar stap je liever op de ski’s? Skiën is voor veel mensen een leuke hobby om in de wintermaanden te doen. Talloze mensen trekken naar de skigebieden om daar de witte wereld te ontdekken.

Houd ook het sporten vol als je thuis bent

Sporten is goed voor het lichaam. Met sporten kun je ervoor zorgen dat je conditie, gewicht en kracht op peil blijven. Vind je het lastig om af te vallen? Dan kun je hiervoor hulp inschakelen. In sommige gevallen kun je aankloppen bij je zorgverzekering. Alle informatie hierover lees je wanneer je zoekt op hulp bij afvallen in je zorgverzekering.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel