Zo blijft hardlopen ook gezond voor jouw lijf

Zo blijft hardlopen ook gezond voor jouw lijf

  • 15 aug 0
hardlopen

Gezond blijven: dat willen we allemaal wel. Dus stoppen we met roken, drinken we minder alcohol en letten we op ons eten. En natuurlijk gaan we meer bewegen. Dat kan wandelend of in de sportschool. Maar veel mensen sporten graag buiten en wat is er dan makkelijker en toegankelijker dan hardlopen? Je hebt er weinig voor nodig behalve wat sportkleding en hardloopschoenen. Maar dat laatste, daar denken nog steeds veel mensen te lichtzinnig over. Want hardlopen doe je niet op oude gympen, maar op speciaal daarvoor ontworpen hardloopschoenen. Met hardloopschoenen ASICS weet je in ieder geval dat je lange tijd lekker kunt lopen en blessures buiten de deur houdt.

Schoenen op jou afgestemd

Met hardloopschoenen ASICS maak je zeker een goede keuze als je schoenen kiest die passen bij jouw loopstijl, gewicht en voetafwikkeling. Want wat voor jouw buurman een goede hardloopschoen kan zijn, is dat wellicht voor jou helemaal niet. Houd dus rekening met die voor jou gelden. Het zou immers jammer zijn als je door een verkeerde schoenkeuze een blessure oploopt en juist minder in plaats van meer kunt bewegen. Een hardloopspeciaalzaak kan je adviseren bij het nemen van de juiste beslissing. Hardloopschoenen online kopen? Dat kan, als je lekker en probleemloos loopt op jouw hardloopschoenen ASICS en precies dezelfde wil hebben.

De juiste schoenen zijn belangrijker dan jouw outfit

Natuurlijk wil je er een beetje leuk uitzien op straat. Dus zoek je moderne hardloopkleding, in een frisse kleur. Of misschien loop je juist het liefst in het zwart. Dat moet je helemaal zelf weten natuurlijk. Maar veel belangrijker zijn je hardloopschoenen. Niemand kijkt ernaar, maar jij loopt er op, vele kilometers lang. En na elke stap landt jouw lichaam weer, met jouw hele gewicht. En ook als je slank bent, zijn dat heel wat kilo’s. Bescherm daarom je knieën en de rest van je gestel, en neem bijvoorbeeld hardloopschoenen ASICS.

Vooruit die benen!

Veel gezond en heerlijk hardloopplezier ga jij krijgen met je nieuwe hardloopschoenen. Ook zal het weer niet altijd meewerken: jouw conditie gaat letterlijk met elke stap vooruit. Wil je nog meer -? Dan is het verstandig om trainingen, hoe kort ook, in je agenda te zetten, zodat er niets tussen komt. Want helaas geldt ook met hardlopen maar al te vaak: uitstel is afstel. Niet doen! Trek aan die hardloopschoenen en ga lekker naar buiten! O ja, en eerst wandelen op je nieuwe schoenen is ook een goed idee, dan kunnen je voeten er alvast aan wennen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel