Klein budget? Dit zijn de goedkoopste sporten

Klein budget? Dit zijn de goedkoopste sporten

  • 19 jan 0
wandelen

Sporten is gezond en een goede manier om je tijd te besteden. Een abonnement op de sportschool kan echter flink wat kosten, zeker als je soms weken achter elkaar niet gaat. Gelukkig zijn er veel sporten die je ook met een klein budget kunt beoefenen. Wil jij graag sporten maar vind je dit te duur? Lees snel verder om erachter te komen welke sporten je gratis of voor een klein prijsje kunt beoefenen.

Hardlopen

Hardlopen is waanzinnig populair. Deze sport is dan ook erg toegankelijk. Het enige dat je nodig hebt zijn geschikte hardloopschoenen om blessures te voorkomen en de juiste sportoutfit. Er zijn heel veel gratis apps beschikbaar die je helpen om het hardlopen op de juiste manier op te bouwen. Ook kun je een gratis loopschema downloaden op internet, om zo op een verantwoorde manier te werken aan jouw conditie

Misschien kun je bij jou in de buurt wel een groepje hardlopers vinden waar je je bij aan kunt sluiten. Door samen met anderen te lopen blijf je jezelf motiveren en activeren.

Wandelen

Voor wie nog helemaal geen conditie heeft, is het beter om niet te hard van stapel te lopen. Hardlopen vraagt nogal wat van je spieren en gewrichten. Met wandelen verbetert jouw conditie direct en verbrand je enorm veel calorieën, maar het heeft minder impact op je gewrichten. Ook is wandelen minder blessuregevoelig dan hardlopen.

Jouw smartphone houdt bij hoeveel stappen je hebt gezet tijdens je wandeling. Je kunt ook een goedkope stappenteller aanschaffen of een fitnesstracker die je hartslag meet. Door je hartslag te verhogen verbrand je meer calorieën en merk je dat jouw conditie met sprongen vooruitgaat.

Fietsen

De meeste Nederlanders hebben wel een fiets in huis. Spring ook eens op de fiets voor wat anders dan de kinderen ophalen of de boodschappen halen. Net als bij wandelen is het belangrijk dat je jouw hartslag omhoog brengt om zo je conditie te vergroten. Daarnaast vergroot fietsen je balans en coördinatie. Fiets op een tempo alsof je haast hebt en maak het rondje dat je door de buurt fietst steeds wat groter.

Ook is het leuk om af en toe een grote afstand te fietsen, bijvoorbeeld door het bos of de weilanden. Voer in dit geval het tempo niet te hoog op als je bang bent dat je dit hogere tempo niet lang genoeg vol houdt.

Trainen met lichaamsgewicht

Wil jij aan krachttraining doen maar niet het volle pond betalen voor de sportschool? Er zijn zeer veel oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen. Zeker als je net begint, is dit meer dan voldoende om te werken aan kracht en je spiermassa te vergroten. Er zijn zelfs bodybuilders die voornamelijk met hun eigen lichaamsgewicht trainen.

In veel woonplaatsen zijn openbare sporttoestellen te vinden die daar zijn neergezet door de gemeente. Hier vind je bijvoorbeeld alle openbare sportplekken in gemeente Amsterdam. Ook kun je in het comfort van je eigen woning werken aan kracht en techniek door op YouTube gratis instructiefilmpjes op te zoeken.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel