Hoe krijg je snel mooie buikspieren of een sixpack?

Hoe krijg je snel mooie buikspieren of een sixpack?

  • 13 dec 0

Iemand met veel buikvet heeft een groter risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Een sixpack ziet er niet alleen mooi uit maar het vertelt ook dat je minder risico hebt op bepaalde ziektes dan een persoon met veel buikvet. De buikspieren spelen een belangrijke rol voor de gezondheid van je lichaam. De spieren worden gezien als de core van het lichaam. Ze zijn nodig voor elke beweging die je maakt. Personen met sterke buikspieren hebben minder snel last van rugproblemen. De buikspieren nemen de druk op de onderrug weg zodat deze minder te verduren hebben. Tijdens de buikspieroefening train je ook de rugspieren mee.

Verschillende buikspieren

Er is niet een enkele buikspier maar er zijn 6 buikspieren. Aan de zijkanten van de buik liggen de interne en externe schuine buikspieren. Deze worden ook wel de obliques genoemd. Aan de binnenzijde van de schuine buikspieren ligt de dwarse buikspier. Deze loopt van de voorkant van de buik naar de rug. In het midden van de buik aan de voorkant ligt de rechte buikspier. Dit is wat iedereen als de buikspieren beschouwd. Als de rechte buikspier goed zichtbaar is dan wordt het een sixpack genoemd.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Oefeningen die alle buikspieren trainen

Als je mooie buikspieren wilt dan moet je verschillende oefeningen doen voor de buikspieren. De oefening voor de buikspieren die iedereen kent zijn crunches. De crunches richten zich alleen op de voorste buikspieren niet op de zijkanten. De schuine buikspieren kunnen door andere crunches getraind worden. In plaats van de crunches recht uit te voeren kom je omhoog waarbij je met rechter elleboog je linker knie aanraakt. Vervolgens wordt tegenoverstelde gedaan met de linker elleboog en de rechter knie. Er zijn op deze manier verschillende buikspieroefeningen die de buikspieren steeds anders belasten.

Eetpatroon

Hoe goed je buikspieren zichtbaar zijn hangt voor een groot deel af van je eetpatroon. Als je geregeld te veel eet dan is het moeilijk om de buikspieren goed zichtbaar te houden. Als je echter minder eet dan je verbruikt dan worden de buikspieren beter zichtbaar. Dat gaat niet zo snel. Het vet op het lichaam verdwijnt meestal eerder op andere plekken zoals de armen en benen voordat het vet op de buik aan de beurt is. Blijf uit de buurt van gefrituurd eten, snacks en ander vet eten met veel verzadigde vetten. Eet veel groenten en fruit en drink veel water. Zorg er ook voor dat het lichaam voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel