Supplementen om spieren te kweken: wat werkt wel en wat niet?

Supplementen om spieren te kweken: wat werkt wel en wat niet?

  • 17 jul 0
man biceps

Wil je meer spieren kweken? Dan zijn supplementen een goede keuze. Maar welke supplementen werken nu echt om spieren op te bouwen? In dit blogartikel lichten we drie populaire supplementengroepen toe en geven we aan of ze effectief zijn bij het kweken van spieren.

Eiwitshakes

Eiwitshakes zijn misschien wel het meest populaire supplement als het gaat om spieren opbouwen. En dat is niet voor niets, want eiwitten helpen echt bij de groei van spieren. Eiwitten stimuleren de aanmaak van nieuwe spieren en helpen bij het herstel van beschadigde spieren. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat je meer energie hebt en dat je langer vol kunt houden tijdens trainingen.

Er zijn verschillende soorten eiwittenhakes, maar de meest populaire zijn whey-eiwitten. Whey-eiwitten worden gemaakt van melk en bevatten alle essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft. Whey-eiwitten zijn verkrijgbaar in poeder- en shakevorm en je kunt ze gemakkelijk oplossen in water of melk.

Kies voor de beste eiwitshake met een hoog eiwitgehalte en weinig koolhydraten en suikers. Whey-eiwitten zijn het meest effectief als je ze direct na een training inneemt, maar je kunt ze ook tussendoor gebruiken om ervoor te zorgen dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt.

Creatine

Creatine is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat je lichaam gebruikt om energie op te wekken. Creatine wordt vaak gebruikt door sporters en bodybuilders omdat het ervoor kan zorgen dat je meer kracht kunt zetten tijdens trainingen. Daarnaast kan creatine helpen bij de groei van spieren en bij het herstel van beschadigde spieren. Met het gebruik van de beste creatine supplementen kun je in zeer korte tijd een behoorlijk toename in kracht en spiermassa ervaren. Zeker een aanrader dus als het je doel is om meer spiermassa te kweken.

Pre workout

Pre workout supplementen zijn supplementen die je inneemt voor een training. Ze bevatten vaak cafeïne en andere ingrediënten die je energie geven en je helpen om meer uit je training te halen. Een goede pre workout is ideaal als je extra energie wilt hebben voor en tijdens een zware training of als je gewoon meer uit je workout wilt halen. Neem het supplement ongeveer 30 minuten voor je training in en drink genoeg water.

Kortom, als je meer spiermassa wilt opbouwen, zijn supplementen een uitstekende aanvulling op een gezond voedingspatroon. Zorg er bij het kiezen van supplementen echter wel voor dat je de juiste gebruikt. Eiwitshakes, creatine en pre workout zijn allemaal supplementen die goed kunnen helpen bij het opbouwen van spiermassa. Gebruik deze supplementen op de juiste manier en je zult zeker resultaten zien!


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel