Hier moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen

Hier moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen

  • 28 apr 0
vrouw hardlopen

Nu het mooie weer eraan komt, zie je veel mensen die buiten gaan sporten. Wandelen, fietsen, maar vooral ook hardlopen is een sport die door vele mensen weer opgepakt wordt. Of het nu een klein rondje is of een halve marathon, iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en werkt zo aan de fitheid.

Een van de aspecten die voor iedereen van belang is om goed en fijn te kunnen hardlopen, is het gebruik van de juiste schoenen. Hardloopschoenen komen in verschillende soorten en maten, waardoor het voor velen moeilijk is om de juiste schoenen te kiezen. Wij zetten een aantal belangrijke dingen voor je op een rij, waar je rekening mee moet houden. Zo kun jij op zoek gaan naar de juiste schoenen voor jou en  op een fijne en comfortabele manier gaan hardlopen.

1. Je voeten laten meten

Geen enkele voet is hetzelfde. Dus zomaar een bepaalde maat kopen is niet aan te raden. Ook al heb je van je normale schoenen maat 42, dan wil dat niet zeggen dat dat voor je hardloopschoenen ook geldt. Het is daarom aan te raden om je voeten professioneel op te laten meten. Hier wordt onder andere gekeken naar de lengte en breedte van je voet, de positie van de hiel en de hoogte van je voet. Een specialist kan op basis van deze meting de ideale schoen voor je uitkiezen.

2. Merk hardloopschoenen

Er zijn vele merken op het gebied van hardloopschoenen. Het ene merk zal prettiger bij je aanvoelen dan een ander merk. Heb je het idee dat een bepaald merk goed zit bij je, probeer dan bij je volgende schoenen eerst in het aanbod van dat merk te kijken. Een ander merk schoen kan bijvoorbeeld een hele andere pasvorm hebben, waardoor je langere tijd zal moeten weten aan je nieuwe schoen.

Een goed voorbeeld van een schoenenmerk dat steeds meer verkocht wordt, is Hoka One One. Een stevige schoen voor zowel recreatieve als professionele hardloper. Je kunt de nieuwe Hoka One One Arahi 5 vinden bij Bikester.

3. Buigzaamheid van de schoen

Een belangrijk onderdeel van de hardloopschoen is de zool. Het is aan te raden om vooraf de buigzaamheid van de schoen en de zool te controleren. Dit doe je door de hiel van de schoen vast te houden en de voorkant van de schoenzool naar beneden te drukken. Zo kun je bekijken of het buigpunt van de schoen gelijk is met het buigpunt van je eigen voet. Als deze niet gelijk zijn, kan dat een heel oncomfortabel gevoel geven tijdens het hardlopen. Een specialist kan hierbij advies geven als je het zelf moeilijk vindt om te bepalen of het buigpunt van de schoen in orde is.

Met een goede schoen ga je veel fijne hardloopkilometers maken. Een van de belangrijkste dingen is dat je plezier hebt in het lopen, maar wij geloven dat je met de juiste materialen meer plezier haalt uit alle rondjes die je gaat lopen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel