3 Fouten die gemaakt worden op de loopband

3 Fouten die gemaakt worden op de loopband

  • 09 sep 0

Hardlopen op de loopband lijkt misschien makkelijker maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het is meer dan de ene voet voor de andere zetten. Er is waarschijnlijk veel meer winst te behalen dan hoe je het nu doet. Je houding kan misschien niet goed zijn of de manier waarop je loopt. Zo zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten als je loopt op de loopband.

Geen warming-up

Een grote fout die door veel mensen gemaakt wordt is te vroeg te snel gaan. Het is veel beter om een warming-up periode te gebruiken door alleen te wandelen. Door een paar minuten te wandelen laat je het lichaam wennen aan de lichaamsbeweging. Je kunt vervolgens het tempo verder opvoeren als je dat wilt. Doordat je lichaam al gewend is aan de beweging door de warming-up gaat het hardlopen makkelijker. Hetzelfde geldt voor de cooling-down die door veel mensen niet gedaan wordt.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

De helling niet gebruiken

De loopband op de sportschool heeft verschillende opties. Naast de snelheid is er ook de helling. De meeste mensen laten de helling op 0% procent staan. Als je vaker op de loopband loopt dan kun je experimenteren met de helling. Hoe hoger het percentage, hoe zwaarder het wordt. Een steile loopband vraagt ook meer van de bilspieren dan bij een platte loopband met 0% helling.

Vasthouden aan de railing

Iedereen die wel eens op een sportschool naar anderen heeft gekeken heeft het wel eens gezien. Mensen die de loopband op een hoog tempo hebben staan of een hoge helling maar vervolgens smokkelen door de railing vast te houden. Dit is fout om verschillende redenen. Je houding is niet correct waardoor je meer kans op blessures hebt. Doordat je de railing vasthoudt bewegen je armen niet en haal je ook gewicht weg waardoor je minder calorieën verbruikt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel