Fitnessmachines

Veel mensen kiezen ervoor om op de sportschool op een fitness machine te sporten. Dit zijn fitness machines zoals loopbanden, hometrainers en crosstrainers. Deze machines helpen bij het verbeteren van de conditie en fitheid maar versterken de spieren ook die gebruikt worden. Er zijn een aantal voordelen die deze machines hebben. Aangezien ze op de sportschool staan heb je geen last van regen of andere omgevingsinvloeden. Hiernaast is de intensiteit van de activiteit aan te passen en is er informatie zichtbaar op het display die handig zijn om te bepalen of je vooruit gaat. Op het display van een fitness machine zijn bijvoorbeeld gegevens te lezen over de hartslag, afstand, moeilijkheidsgraad en calorieën die verbruikt zijn. Als je sporten in de buitenlucht saai vindt dan kan een fitness machine interessanter zijn. De meeste fitness machines beschikken tegenwoordig over een display waarop televisie- of radioprogramma’s getoond worden.

Loopbanden

Een loopband zorgt ervoor dat je binnen kunt wandelen of joggen. De snelheid van de loopband is aan te passen en de helling ook. Het is zelfs mogelijk om een voorgeprogrammeerd programma te gebruiken die de intensiteit varieert gedurende de sessie. Op het display lees je hoeveel calorieën je verbruikt hebt maar ook de tijd, afstand en snelheid.

Hometrainers

Hometrainers werken op dezelfde manier als een normale fiets. De moeilijkheidsgraad is aan te passen zoals je dit ook gewend bent met versnellingen op een fiets. De hoogte van het zitvlak is af te stellen aan de hand van je lengte.

Crosstrainers

Crosstrainers zijn een goede manier om calorieën te verbranden terwijl het gehele lichaam gebruikt wordt. De benen worden gebruikt maar ook de armen. Dit zorgt voor minder stress op de gewrichten. Doordat de benen en armen gebruikt worden is het mogelijk dat je sneller vermoeid raakt door de crosstrainer.

Roeimachines

Bij de roeimachine worden de armen gebruikt maar ook de benen. Het is niet alleen een goede warm-up oefening maar is zelfs één van de betere cardio oefeningen. Op de roeimachine is de snelheid te zien en het aantal calorieën dat je verbruikt hebt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link: Bekijk de Afslank Receptenbijbel