Hartslagmeters

Hartslagmeters kunnen behulpzaam zijn voor iedereen die sport. Het zijn niet alleen de professionele atleten die het gebruiken. Een hartslagmeter kan altijd een uitkomst zijn. Een hartslagmeter houdt de hartslag bij en meet hoeveel slagen je hart klopt per minuut. Het bestaat meestal uit twee delen; een horloge waar de hartslag op getoond wordt en een band die om de borst wordt gespannen. De band om de borst krijgt signalen door van het hart hoeveel keer het klopt en verstuurt het door naar het horloge. Het horloge toont vervolgens de gemiddelde hartslag van dat moment.

Voordelen van een hartslagmeter

  • Bijhouden van de vooruitgang
  • Meer efficiënt en effectief sporten
  • Je weet wanneer je te intensief sport
  • Je weet wanneer je te rustig sport
  • Meer motivatie
  • Helpt bij doelen stellen

Mogelijkheden van hartslagmeters

De mogelijkheden van hartslagmeters verschillen per model. Toch zijn er bepaalde eigenschappen die in bijna elke hartslagmeter voorkomen. De meeste hartslagmeters hebben:

  • een display met de tijd en hartslag
  • een alarm als het hart sneller klopt dan in een zone mag
  • een stopwatch met alarm

Target hartslag zone

Je kunt op het horloge de instellingen aanpassen naar je wensen. De meest belangrijke instelling is de target hartslag. Dit is de hartslag dat je wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld op 60 tot 70 procent van je maximale hartslag wilt trainen dan kun je berekenen wat de target hartslag zone is. De maximale hartslag is 220 – leeftijd. Een persoon van 30 jaar heeft een maximale hartslag van 190. Uitgaande van een intensiteit van 60 tot 70 procent ligt de target zone tussen 114 en 133 slagen per minuut. Dit kun je meestal instellen op het horloge als de lage target hartslag en de hoge target hartslag.

Hartslagmeter

Bij Bol.com zijn een aantal sporthorloges verkrijgbaar die je tijdens de training kunnen helpen door essentiële informatie te geven. Je kunt de sporthorloges via deze link bekijken. Als je aan het afvallen bent dan is een hartslagmeter handig om te bepalen of je sport op de goede intensiteit. Om vet te verbranden mag de intensiteit niet te hoog zijn. Het beste voor afvallen is sporten met een hartslag tussen 60 en 70 procent van de maximale hartslag. Dit wordt vervolgens gedaan in sessies van een half uur tot een uur en 3 tot 7 dagen per week. Beginners kunnen starten met een intensiteit van 50% en van daaruit verder uitbouwen. Naarmate de oefening vaker gedaan wordt neemt de tijd van de sessie af. Doordat je met dezelfde intensiteit bijvoorbeeld sneller kunt fietsen ben je sneller klaar met de afstand die je fietst. Voor gevorderden is het mogelijk om te sporten met een intensiteit van 70 tot 80 procent van de maximale hartslag. Met deze intensiteit is het mogelijk om de conditie sneller te verbeteren. Dit wordt ook gedaan in sessies van een half uur tot een uur en 3 tot 7 dagen per week.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link: Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *