Welk voordeel heeft krachttraining tijdens afvallen?

Welk voordeel heeft krachttraining tijdens afvallen?

  • 05 jul 0

Krachttraining heeft veel voordelen voor het lichaam, niet alleen tijdens het afvallen. Met krachttraining heb je het voordeel dat je enerzijds je spiermassa stimuleert en anderzijds direct calorieën verbruikt. Je verbruikt energie omdat je met de krachttraining fysieke inspanning levert. Hierdoor vermeerderd ook de spiermassa. Als je meer spiermassa krijgt dan verbruikt het lichaam vervolgens meer calorieën. Spiermassa verbruikt meer energie dan vet. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie het lichaam nodig heeft. Iemand met veel spiermassa heeft meer voeding nodig dan iemand met minder spiermassa.

Beginnen met krachttraining

Als je net begint met krachttraining dan is het belangrijk om de technieken van de oefeningen onder controle te krijgen. Het gewicht is in de beginfase nog niet van belang. Om blessures te voorkomen is het noodzaak om de oefeningen goed uit te voeren. Zodra je de oefeningen juist uitvoert kun je beginnen met het verhogen van de weerstand. Door steeds meer weerstand te gebruiken kun je de spiermassa blijven stimuleren. Het lichaam went immers aan de situatie. Het is daarom belangrijk om de weerstand te blijven verhogen als dat mogelijk is.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Spiergroepen

De spiergroepen die de basis vormen van krachttraining zijn de benen, borst en de rug. Deze worden de grote spiergroepen genoemd omdat deze de meeste energie verbruiken. Deze spiergroepen worden doorgaans getraind door compound oefeningen. Dit zijn oefeningen die zich op de grote spiergroepen richten maar tegelijkertijd meerdere spiergroepen aanspreken. Een voorbeeld hiervan is squatten. Met deze oefening train je voornamelijk de bovenbenen maar de kuiten en rug worden met deze oefening ook getraind.

Beoordeel dit artikel

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie