Wat is de beste tijd om te sporten?

Wat is de beste tijd om te sporten?

  • 09 sep 0

Veel mensen vragen zich af wat nu het beste is voor afvallen. Is het beter om in de ochtend te sporten, in middag of in de avond? Er zijn voor- en nadelen voor elk van deze opties. Of deze voor- en nadelen ook voor jou gelden is een ander verhaal. Iedereen is anders en heeft daardoor ook andere voorkeuren. Uiteindelijk gaat het er vooral om wanneer jij tijd hebt en waar jij je goed bij voelt.

In de ochtend, middag of avond?

Het is belangrijker dat je sport dan wanneer je sport. Als je normaal gesproken in de ochtend sport maar op een dag niet kunt dan kun je beter in de middag of avond sporten als je dan wel tijd hebt. Het is beter om consistent te blijven sporten. De tijd van de dag is over het algemeen niet zo belangrijk bij de meeste sporten. Het maakt bijvoorbeeld weinig uit of je in ochtend, middag of avond wandelt. Het verschil is minimaal.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Het aanpassen van het lichaam

Het lichaam past zich ook aan de situatie aan. Als je iedere dag op dezelfde tijd van de dag gaat sporten dan weet je lichaam dit na verloop van tijd. Het lichaam houdt er dan rekening mee. Doordat je lichaam ervan op de hoogte is bespaart het bijvoorbeeld al calorieën in de periode voor het sporten zodat je genoeg energie hebt voor de workout. Het lichaam heeft zich al voorbereid op wat komen gaat. Dit is vooral belangrijk als er getraind wordt voor een wedstrijd op een bepaald moment van de dag. Als je bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd hebt om 10.00 uur in de ochtend dan is het verstandig om de trainingen ook rond deze tijd te doen.

Iedereen is anders

Ongeacht wat de onderzoeken aantonen en wat bewezen is in wetenschappelijke artikelen, iedereen is anders. Het lichaam van iemand is nooit hetzelfde als die van iemand anders. Wat voor de één goed werkt hoeft niet voor jou goed te werken. Het is ook mogelijk dat het nu goed voor je werkt maar volgende week niet. Het lichaam past zich immers ook aan. De beste tijd om te sporten is wanneer je geen verplichtingen hebt, veel energie en concentratie. Dat moment is voor iedereen anders.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel