Wat eten na een training?

Wat eten na een training?

  • 09 sep 0

Na een training is eten belangrijk voor meerdere redenen. Het doel is voornamelijk om het resultaat van de training te behouden en te herstellen van de training.

Aanvullen van de glycogeenvoorraden

Na een training is het aanvullen van de glycogeen voorraden nodig. Hiervoor zijn koolhydraten nodig. Hoeveel koolhydraten je hiervoor nodig hebt verschilt per persoon. Het ligt ook grotendeels aan de intensiteit van de training. Voor het aanvullen van de glycogeenvoorraden wordt doorgaans uitgegaan van 1 gram koolhydraten per kilo lichaamsgewicht.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Aanvullen van vocht

Na de training heeft het lichaam water nodig om het vocht aan te vullen. Als je hebt gezweet dan heb je vocht verloren. Als je geürineerd heb tijdens of voor de training dan is het vochtverlies nog groter. Drink na de training veel water om het verloren vocht weer aan te vullen. Dit kan direct na de training maar ook gedeeltelijk in de uren erna.

Herstellen van de spieren

De spiervezels raken beschadigd tijdens het sporten. Na de training moeten deze spiervezels hersteld worden. Hier zijn eiwitten voor nodig. De eiwitten leveren aminozuren die nodig zijn voor het repareren van de spiervezels en het aanmaken van nieuwe spiervezels. Het wordt aangeraden om minimaal 25 gram eiwitten te eten binnen een uur na de training. Veel sporters kiezen voor een eiwitsoort dat snel wordt opgenomen door het lichaam. Dit is whey-eiwit. Dit wordt gemengd met water of melk in een shakebeker.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel