Voordelen van kickboks oefeningen

Voordelen van kickboks oefeningen

  • 01 mrt 0

De sportschool is het toneel van veel verschillende groepslessen waarbij er uiteenlopende varianten beschikbaar zijn. Eén van de groepslessen die je bij een gemiddelde sportschool kunt volgen is een kickboks groepsles. Deze variant van kickboksen is populair geworden door de Tae Bo video’s die jarenlang op televisie werden vertoond. Met behulp van groepsles kickboksen kun je je gezondheid verbeteren, een sterker lichaam krijgen maar ook fitter worden met een betere conditie. Het zorgt er ook voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt doordat je je lichaam beter kunt controleren. Veel sporters die de lessen volgen zien een vooruitgang in de kracht in de armen en benen en hiernaast zorgt het vaak voor vetverlies met meer spierdefinitie.

Kickboks oefeningen

Bij een kickboks groepsles wordt er gebruik gemaakt van alle aspecten die bij een gevecht horen. Dit kunnen trappen en stoten zijn maar ook verdedigingstechnieken zoals het blocken van trappen en stoten. De bewegingen die je uitvoert worden gedaan met een denkbeeldige tegenstander. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je iemand verwondt of jezelf pijn doet. Bij bepaalde sportscholen is het mogelijk dat er hulpmiddelen aanwezig zijn zoals bokszakken en pads om trappen mee op te vangen zodat het geen pijn doet. Verschillende bewegingen die gedaan worden kunnen gezien worden als aerobics. Tijdens de lessen leer je hoe je moet stoten en hoe je combinaties maakt tussen trappen en stoten. Hoe meer combinaties je maakt, hoe intensiever de training wordt.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Voordelen

Kickboksen heeft verschillende voordelen voor de gezondheid. Ten eerste is het een geschikt middel om gewicht te verliezen. Afhankelijk van de intensiteit kan er ongeveer 300 tot 500 calorieën per uur verbrand worden met kickboksen. Doordat de bewegingen die je maakt tijdens de lessen veel energie verbruiken blijft de hartslag hoog. Bij veel sporters blijft de hartslag hoger dan 70 procent van de maximale hartslag tijdens een training. Voor gewicht verliezen is dit een uitstekende percentage. Kickboks lessen verbeteren de snelheid waarmee je beweegt maar de kracht verbetert ook waarmee je de bewegingen maakt. Het lichaam wordt er sterker door aangezien de spieren actief gebruikt worden tijdens de trainingen. Doordat de spieren van de armen en benen gebruikt worden om kracht te geven is het lichaam in staat om meer spiervezels te activeren waardoor de kracht toeneemt.

Flexibiliteit en balans

Een ander voordeel is het vergroten van de flexibiliteit. Door de oefeningen geregeld te doen wordt de bewegingsvrijheid van de gewrichten groter. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt om de bewegingen uit te voeren. Veel van de oefeningen die gedaan worden vragen om een ontwikkeling van de coördinatie en balans. Deze verbeteren beiden door de oefeningen waardoor een stabiele uitvoering mogelijk wordt. Het zijn niet alleen fysieke voordelen die gepaard gaan met kickboks lessen. Veel kickboks groepslessen leren je veel over vaardigheden om jezelf te verdedigen. Deze vaardigheden kun je gebruiken in de praktijk voor als het echt nodig is. Het wordt ook veel gedaan als afleiding en manier om de agressie te uiten. Elke trap of stoot geeft je meer voldoening en minder stress waardoor je na de tijd een relaxt gevoel hebt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef je reactie