Vezels

Vezels komen voor in plantaardige producten. Er zijn twee typen vezels: oplosbare en niet-oplosbare vezels. Beide typen vezels hebben een andere werking. De meeste producten met vezels bevatten een combinatie van beide.

Niet-oplosbare vezels

Niet-oplosbare vezels zijn te vinden in de schil van groenten en fruit. Ze zijn ook te vinden in het zemelen deel van volkorengranen. Niet-oplosbare vezels nemen vocht op en werken in feite als een spons. Dit zorgt ervoor dat dunne ontlasting dikker wordt en dikke ontlasting dunner. De niet-oplosbare vezels zorgen er hierdoor voor dat de vertering beter werkt.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Oplosbare vezels

Oplosbare vezels zijn te vinden in groenten, fruit en peulvruchten. Deze vezels worden in de dikke darm door bacteriën bewerkt. Bij dit proces komen stoffen vrij die zorgen voor een betere darmwerking. De vertering wordt ook vertraagd door de oplosbare vezels en ze geven je een langer vol gevoel.

Oplosbare vezels helpen met:

  • het verlagen van het cholesterol
  • verhogen hoeveelheid gezonde bacteriën
  • verlagen het risico op darmzweren
  • reguleren van het bloedsuikergehalte
  • de dikte van de ontlasting

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Comments are closed.