Tips voor afvallen met hardlopen

Tips voor afvallen met hardlopen

  • 25 jan 1

Als je wilt afvallen met hardlopen dan ben je goed bezig. Het is één van de manier waarmee je snel kilo’s kunt verliezen. Hardlopen is een uitstekende cardio oefening waarmee je snel veel calorieën verbrand. Hierdoor wordt de beurt ook weer je metabolisme opgekrikt. Door te hardlopen kun je er jonger uit komen te zien, heb je meer energie, voel je je fitter en ben je meer productief. Hier volgens tips om je te helpen om het maximale te halen uit hardlopen.

Breidt de tijd en afstand uit

De meeste beginners die beginnen met hardlopen blijven steeds dezelfde afstand lopen. Hierdoor raak je alleen maar een plateau. Niet alleen met je rentijden maar ook met het afvallen. Probeer het uit te breiden door langer en verder te lopen. De beste manier om je afstanden te verbeteren zonder een blessure is door je aan de 10% regel te houden. Dat betekent dat je nooit meer dan 10% mag lopen dan de week ervoor. Als je de ene week 10 kilometer loopt dan kun je de volgende keer 11 kilometer proberen maar veel meer ook niet.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Probeer interval training

Interval met een hoge intensiteit zorgt er voor dat er binnen korte tijd heel veel calorieën worden verbrand. Dit staat ook wel bekend als high intensity interval training (HIIT). Bij deze routine wordt er in een korte tijd heel hard gerend en vervolgens is er een rustperiode. Dit is een voorbeeld van een interval routine:

  • Begin met 10 minuten langzaam te joggen om op te warmen.
  • Voor één minuut geef je 90% van je kunnen.
  • Na deze minuut rem je af naar een snelheid om te herstellen.
  • Een nieuwe minuut volgt met 90% van je kunnen.
  • Herhaal dit patroon zo’n tien keer.

Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel