Tips om harder te trainen op de loopband

Tips om harder te trainen op de loopband

  • 09 sep 0

De loopband is na al die jaren in de sportschool nog steeds populair. Voor sommigen is het een warming-up of een cooling-down terwijl het voor anderen de machine is waarvoor ze naar de sportschool komen. De loopband heeft veel mogelijkheden. Je kunt zelf het tempo bepalen, de helling maar ook of je gaat wandelen, joggen of rennen. Je kunt je training met de loopband op verschillende manieren aanpassen.

Interval trainingen toepassen

Als je continu op hetzelfde tempo loopt of met dezelfde helling dan is er nog veel winst te behalen. Interval trainingen kunnen je workout uitbreiden zodat je meer opties hebt. Bij een interval training worden korte periodes met elkaar afgewisseld. Er wordt bijvoorbeeld een korte periode langzaam gelopen gevolgd door een korte periode waarbij snel wordt gelopen. Dit wordt vervolgens meerdere keren herhaald. Een korte periode zonder helling kan bijvoorbeeld ook worden afgewisseld met een korte periode met een helling. Het voordeel van interval trainingen is dat ze minder tijd in beslag nemen maar er wel veel calorieën mee verbruikt worden.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

De helling vaker gebruiken

Je kunt op de loopband de helling van de loopband instellen. Dit wordt door veel mensen niet gebruikt. Door de helling in te stellen gaat de voorkant van de loopband omhoog waardoor er een helling ontstaat. Hoe hoger de helling, hoe zwaarder het is. De helling is een handig hulpmiddel om variatie toe te brengen in je trainingsschema. Door te lopen met een helling belast je de spieren ook anders dan je gewend bent. Zo worden met een helling de bilspieren meer getraind dan zonder helling.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel