Stevia

Stevia is een intensieve zoetstof dat gebruikt wordt als vervanging van suiker. De smaak van stevia is 200 tot 300 keer keer sterker dan suiker. Dit betekent dat er van stevia maar heel weinig gebruikt hoeft te worden om dezelfde zoetheid te krijgen als dat van suiker. Het grote voordeel van stevia is dat het geen calorieën bevat. De producten waarin stevia is verwerkt bevatten doorgaans wel calorieën. Stevia wordt gebruikt als vervanging van suiker in producten maar maximaal een derde van de suiker kan maar vervangen worden door de stevia. Producten met stevia kunnen gebruikt worden zonder negatieve gezondheidseffecten als de aanvaardbare dagelijkse hoeveelheden (ADI) niet overschreden worden.

E-nummer

Stevia mag pas sinds het jaar 2011 in de Europese Unie worden gebruikt. Het heeft het E-nummer E960 gekregen.   Doordat het nog niet zolang beschikbaar is voor de Europese markt wordt het nog niet zoveel gebruikt. In de wetgeving staat waar het voor gebruikt mag worden. Dit is bijvoorbeeld lightdranken, yoghurt, ijs, nectar, snoep, zoetjes en dergelijke. Het wordt dan gebruikt als vervanger van suiker.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Steviaplant

Stevia wordt uit het blad van de steviaplant gehaald. Deze plant komt voor in de grensstreek tussen Brazilië en Paraguay. In deze streek wordt de plant al eeuwen gebruikt voor de zoete smaak. De bladeren van de plant worden gemalen en vervolgens geweekt in heet water. Deze brij wordt vervolgens verder gezuiverd en wordt gedroogd. Het overblijfsel is stevia.

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Comments are closed.