Sporten met een vriend of vriendin

Sporten met een vriend of vriendin

  • 09 sep 0

Als je wilt afvallen met lichaamsbeweging en sporten dan is het sporten met een vriend of vriendin zeker iets om te overwegen. Er zijn voor- en nadelen maar voor veel mensen werkt het goed.

Voordelen van sporten met een vriend(in)

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen
  • Meer motivatie
  • Snellere vooruitgang
  • Meer creativiteit
  • Meer gezamenlijke kennis
  • Nieuwe inspiratie
  • Meer plezier

Veel mensen hebben moeite om het sporten vol te houden. Het leven is druk en gevuld met verplichtingen. Probeer daar maar eens een paar keer per week een uur sporten aan toe te voegen. Het moeilijkste is om te beginnen met het sporten. Het voordeel van een het sporten met iemand anders is dat je van tevoren het sporten ingepland hebt zodat je ruim van tevoren weet wanneer je gaat sporten. Doordat de andere persoon op je wacht ben je verplicht om op te komen dagen. Je wil de ander immers niet laten zitten.

Niet gaan sporten wordt moeilijker

Als je in je eentje sport dan is het makkelijk om niet te gaan sporten. Er is immers bijna altijd wel wat ander dat je moet doen. Het is dan veel te makkelijk om tegen jezelf te zeggen dat je niet gaat sporten en het “een keertje overslaat” op het laatste moment. Niemand die je tegenhoudt als je dat doet. Dat doe je natuurlijk niet als je weet dat je vriend(in) al op weg is naar het sporten. Alleen om deze redenen is het al beter om te sporten met een vriend(in).

Snellere vooruitgang

Sporten met een vriend(in) zorgt er ook voor dat je sneller progressie boekt. Dit kan bijvoorbeeld een langere afstand hardlopen zijn maar ook sneller. Het kan ook zijn dat je sterker wordt, flexibeler, lichter, strakker of een combinatie van al deze. Als je met iemand samen sport dan wordt je meer geprikkeld om beter te best te doen. Dit is helemaal van toepassing als je een fanatieke vriend(in) hebt waar je mee samen sport. De minder fitte van de twee moet harder werken om bij de ander bij te blijven. Dit zorgt ervoor dat er in ieder geval één van de twee sneller progressie boekt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel