Snel spieren aankomen

Snel spieren aankomen

  • 25 jan 0

Er zijn mensen die snel willen afvallen maar er zijn ook veel mensen die snel spieren willen aankomen. Personen die te licht worden bevonden of onder het gemiddelde gewicht zitten willen graag gewicht aankomen maar dan het liefste zo weinig mogelijk vet en veel spieren. Het aankomen van gewicht wordt “bulken” genoemd.

Voeding

Als je snel gewicht wilt aankomen en dan met name spiermassa dan is het belangrijk om de eiwitten en koolhydraten in je voeding te verhogen. Verhoog dit steeds een beetje en hou in de gaten wat dit doet voor je gewicht. Als je te snel gewicht aankomt dan is de kans groot dat het meer vet is dan spieren. Zorg dus voor een gezonde gewichtstoename.
Eet niet de hele dag door en steeds verschillende hoeveelheden. De tijd van de maaltijden is ook belangrijk. Als je net wakker wordt heeft je lichaam voedingsstoffen nodig. Het ontbijt is daarom belangrijk. Als je sport dan is een uur tot anderhalf uur voor het sporten eten een goede tijd.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Maakt het je niet uit of je vet of spier aankomt? Dan kun je zoveel eten als je wilt. Maar ook dan is het belangrijk dat je de juiste voeding eet. Zo mag je veel vetten eten maar het is dan wel belangrijk dat dit de goede vetten zijn zoals uit vis, vlees en andere onverzadigde vetten. Deze zijn goed voor het immuunsysteem en zorgen voor een snelle calorie toename.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel