Manieren waarop sporten een slechte stemming kan wegnemen

Manieren waarop sporten een slechte stemming kan wegnemen

  • 09 sep 0

Als je een slechte dag hebt waarbij je merkt dat je een humeur hebt dan kun je jezelf verstoppen in huis met een dvd maar je kunt er ook iets aan doen. Een goede manier om een betere stemming te krijgen is door te sporten. Dit hoeft helemaal niet lang te zijn. 15 minuten tot een half uur is voldoende. Door te sporten verbetert je stemming, kun je je gedachten laten gaan en wordt de stress vermindert. Als je merkt dat je niet je dag hebt dan is sporten de oplossing en wel hierom:

Natuurlijke antidepressiva worden ingeschakeld

Als je sport komen verschillende stoffen vrij in het lichaam. Eén van deze stoffen is de neurotransmitter serotonine. Deze stof zorgt voor het regelen van de stemming. Serotonine heeft invloed op de stemming maar ook op de emotie, slaap, eetlust, geheugen en seksuele activiteit. Het lichaam maakt ook dopamine aan en norepinephrine. Deze twee stoffen helpen ook bij het verbeteren van de stemming.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Verwarmen van het lichaam

Als je gaat sporten wordt het lichaam aangespoord om meer pyrogenen vrij te maken. Dit zijn koortsopwekkende stoffen die de lichaamstemperatuur met 1 of 2 graden verhogen. Dit is meestal te merken na minimaal 10 minuten sporten. Er gaat dan een zachte warme golf door het lichaam. Het gevolg is dat meer endorfine worden aangemaakt door de hogere temperatuur. De endorfine geven het gevoel van geluk en euforie.

Onderbreekt negatieve gedachten

Als je aan het piekeren bent dan kan sporten dit stoppen. Het nadeel van piekeren is dat je er weinig aan kunt doen dat je steeds aan hetzelfde denkt. Deze negatieve gedachten zorgen echter voor angst, spanning en stress. Door te sporten onderbreek je deze negatieve gedachten zodat je geest rust krijgt. De emotionele inspanning is zwaar voor het lichaam. Door te sporten kun je de gedachten vrij maken van deze spanning. Door te sporten kun je de gedachten vrij maken van deze spanning.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel