Lid worden van een sportschool

Lid worden van een sportschool

  • 04 aug 0

Als je voor het eerst begint met sporten op een sportschool dan kan het moeilijk zijn om een begin te maken. Je hebt je ingeschreven en je mag beginnen maar waar begin je mee? Je kent de oefeningen nog niet en je weet ook niet hoe je de oefeningen goed moet uitvoeren. Je kunt beginnen met cardiotraining maar het is ook mogelijk om te beginnen met krachttraining. Een combinatie van kracht- en cardiotraining is ook mogelijk. Veel sportscholen bieden voor nieuwe sporters begeleiding aan. Dit kan een medewerker van de sportschool zijn die je uitleg geeft over de oefeningen maar het kan ook een personal trainer zijn. Een personal trainer doet meer dan het uitleggen van de oefeningen. Deze helpt je ook bij het maken van een trainingsschema en geeft ook tips voor verbetering.

Krachttraining

Met krachttraining kun je het lichaam sterker maken en het een betere vorm geven. Door de weerstand die gebruikt wordt met krachttraining raken de spiervezels beschadigd. Deze worden vervolgens herstelt door het lichaam waardoor er ook nieuwe spiervezels aangemaakt worden zodat het lichaam beter bestand is tegen de weerstand. Dit heeft als gevolg dat de spiermassa toeneemt. Het metabolisme wordt hierdoor verhoogd en de kracht neemt toe.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Cardiotraining

Bij cardiotraining wordt de hartslag verhoogd. Het uithoudingsvermogen en de conditie van het lichaam wordt verbeterd. Cardiotraining wordt veel gebruikt tijdens het afvallen. Er worden bij cardio oefeningen het meeste aantal calorieën verbruikt. Hardlopen, snelwandelen, fietsen maar ook roeien verbruikt veel calorieën. Het heeft daarnaast een positief effect op het cardiovasculaire systeem.

Groepslessen

Naast kracht- en cardiotraining worden er groepslessen aangeboden. Er worden verschillende groepslessen aangeboden door de sportscholen door Nederland. Een groepsles programma dat populair is over de gehele wereld is Les Mills. Dit is een bedrijf dat verschillend groepslessen aanbiedt. Elke groepsles heeft een eigen structuur en standaarden die op elke sportschool hetzelfde zijn. De groepslessen van Les Mills zijn overal hetzelfde. Er zijn echter ook groepslessen die niet de naam Les Mills hebben maar er veel op lijken. Een andere groepsles dat populair is in Nederland is Zumba. Dit is een groepsles gebaseerd op Latijnse dans. Om erachter te komen welke groepsles je het leukst vindt kun je het best meerdere groepslessen proberen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel