Is wandelen goed voor afvallen?

Is wandelen goed voor afvallen?

  • 05 jul 0
buik

Met elke vorm van lichaamsbeweging verbruik je calorieën, ook met wandelen. Wandelen is niet alleen rustgevend maar het is ook goed voor het afvallen. Er zijn personen die veel kilo’s zijn kwijtgeraakt met alleen wandelen. Het is makkelijk en je kunt het overal doen wanneer je wilt. Dat is het grote voordeel van wandelen. Hiernaast is het niet moeilijk en kan iedereen wandelen zonder erbij na te hoeven denken.

Wanneer wandelen?

Wandelen kan wanneer jij dat wilt. Het kan ’s ochtends voor het ontbijt maar het kan ook ’s avonds. Doe het niet direct na het avondeten. Het lichaam heeft dan veel calorieën te verwerken. Geef het lichaam eerst wat rust zodat je niet de calorieën aanspreekt die je net gegeten hebt. Je wilt immers dat het lichaam vetten aanspreekt als bron voor energie. Dit doet het lichaam voornamelijk als er geen binnengekomen calorieën uit voedsel voorhanden zijn. Als je een hond hebt dan kun je het tegelijk doen met het uitlaten van de hond.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Hoeveel calorieën?

Je kunt met wandelen tot 600 calorieën per uur verbruiken. Dit is echter alleen met snelwandelen. Snelwandelen is te vergelijken met fietsen op een middelmatig of hoog tempo. Met normaal wandelen verbruik je ongeveer 300 calorieën per uur. Je kunt ook afwisselen in het tempo. Hierdoor kun je meer calorieën verbruiken en wennen aan het snellere tempo. Het is dan te vergelijken met een interval training.

Beoordeel dit artikel

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie