Insanity Workout

Insanity Workout

  • 01 nov 0

Als je een trainingsprogramma volgt dat Insanity heet dan weet je dat het niet makkelijk wordt. Het is één van de meest uitdagende programma’s ter wereld die veel discipline vraagt. Insanity is een total body workout waarbij geen toestellen of andere hulpmiddelen nodig zijn. De trainingen kunnen thuis gedaan worden met het lichaamsgewicht als weerstand. Het idee achter het programma is om de fitness te verbeteren en tegelijkertijd vet te verbranden. Voor veel mensen is het een groot succes geweest.

Max interval training

De Insanity workouts draaien om max interval training. Dit betekent dat je niet lang kunt rusten tussen de intervallen. Zo moet je 3 minuten zo hard als je kunt trainen waarna je maar 30 seconden rust krijgt. Met deze methode is het volgens de makers van het programma mogelijk om tot 1000 calorieën per uur te verbranden.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Insanity workouts

De insanity workouts nemen 30 tot 60 minuten in beslag. Er zijn 10 verschillende workouts in het trainingsprogramma. Deze worden 6 keer per week gedaan met één rustdag. Iedere week wordt het trainingsprogramma aangepast. Het programma is bedoeld voor 60 dagen. De eerste maand zijn er 5 verschillende workouts die gedaan worden. Na de eerste maand is er een herstelweek waarbij vooral core cardio oefeningen gedaan worden met een lagere intensiteit. De tweede maand is zwaarder. Er zijn 4 verschillende workouts die gedaan worden in de tweede maand.

Beginners

De intensiteit van het programma is hoog waardoor de kans op blessures groter is. Voor beginners is het moeilijk om in te schatten wat het lichaam aan kan en wat niet. Dat maakt het Insanity programma ongeschikt voor beginners. Het programma is intens en vraagt veel van het lichaam. Zelfs voor gevorderde sporters kan het in het begin moeilijk zijn om door te blijven gaan.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel