Hulpmiddelen en gadgets bij het hardlopen

Hulpmiddelen en gadgets bij het hardlopen

  • 13 dec 0

Er zijn geen hulpmiddelen of gadgets nodig om fit te worden. Je hoeft alleen maar je hardloopschoenen aan te doen en je bent klaar om te sporten. Toch kan het makkelijk zijn om gebruik te maken van gadgets tijdens het hardlopen. Het kan gebruikt worden om de vooruitgang beter te meten maar ook voor meer motivatie. Als je snel verveeld raakt tijdens het hardlopen dan kan de technologie ervoor zorgen dat je het plezier in het sporten houdt. Met sommige gadgets is het zelfs mogelijk om direct de resultaten op sociale media te delen zodat ook andere kunnen meegenieten van je vorderingen.

Hartslagmonitoren

De hartslagmonitoren bestaan al lang maar tegenwoordig hebben deze steeds meer functies en mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de data van de training te uploaden naar een computer of smartphone. Op deze manier kan de vooruitgang nog beter vastgelegd worden. Een hartslagmonitor geeft informatie over de gemiddelde hartslag, de hoogst gemeten hartslag maar ook in welke zones er gesport is. De meeste hartslagmonitoren hebben echter veel meer features.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Smartphone apps

De mogelijkheden van een smartphone zijn bijna eindeloos. Veel high-end smartphone modellen beschikken over een eigen gezondheidsapp die standaard op de telefoon geïnstalleerd is. Deze kan bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet bijhouden, de hartslag, stressniveau en meer. Naast de standaard gezondheidsapps zijn er meer apps die behulpzaam kunnen zijn bij het sporten. Er zijn apps met animaties van oefeningen zodat de techniek van een oefening geleerd kan worden, video en audio motivatie apps, trainingsschema apps en ook apps die de progressie bijhouden bij het hardlopen. Met behulp van GPS wordt de complete route uitgestippeld inclusief veel metingen zoals de gemiddelde snelheid, topsnelheid, afstand, calorieverbruik en hoogteverschillen.

Fitness games

De technologie heeft er voor gezorgd dat iedereen minder actief is maar er zijn ook producten ontwikkeld die gericht zijn op beweging. Een voorbeeld hiervan is Wii Fit. Onderzoeken hebben aangetoond dat die soort games de fitheid van personen sterk kan verbeteren. Er zijn verschillende fitness games op de markt waarbij je virtueel kunt tennissen, boksen maar ook kunt dansen tegen de spelcomputer. Het voordeel van dit soort spellen is dat het makkelijk te doen is, op het eigen tempo, calorieën verbrandt maar ook de fitheid verbeterd terwijl het leuk is om te doen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel